Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
ECDL

 

CENTRU DE TESTARE ECDL (link)

 

       Vă informăm că din data de 04.12.2017 COLEGIUL TEHNIC "GENERAL GHEORGHE MAGHERU" - Targu Jiu a fost acreditat ECDL, devenind Centru de testare acreditat ECDL.

       Acum facem parte din rețeaua națională de centre de testare acreditate ECDL, rețea care cuprinde prestigioase instituții de învățământ preuniversitar și universitar și centre de pregătire profesională de pe întreg teritoriul țării noastre.

ECO HARTA ROMÂNIA MARE

 

ECO HARTA - "ROMÂNIA MARE" (foto)

 

       Profesorii și elevii voluntari de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, alături de Asociația „Victoria Internațional” și alte 5 licee din județul Gorj: Liceul Roșia Jiu, Liceul Tehnologic Baia de Fier, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” și Colegiul Tehnic „Henri Coandă” au derulat în perioada 15.11 – 01.12.2017 proiectul ECO HARTA ROMÂNIA MARE.

      După cum știm cu toții, educația ecologică este foarte importantă în societatea contemporană; prin intermediul acesteia oamenii câștigă deprinderi, abilități, cunoștințe, de care vor avea nevoie pentru gestionarea eficientă a resurselor naturale și pentru menținerea calității mediului.

        De asemenea, școala de astăzi are datoria să-i învețe pe elevi să-și iubească țara și să respecte valorile naționale.

        Cu susținerea Centrului Național de Informare și Promovare a Turismului „Constantin Brâncușu”, a Primăriei Tg-Jiu (prin intermediul d-lui viceprimar Adrian Tudor), dar și cu implicarea extraordinară a d-lui prof. de istorie, d-l Andrei Popete Pătrașcu, elevii au realizat din dopuri reciclate de plastic harta României Mari, a României „dodoloațe”, rotunde, așa cum o știm, la 1 decembrie 1918, data Marii Uniri.

            Le mulțumim profesorilor, elevilor voluntari și celorlalți participanți la proiect! 1 Decembrie 2017

 

Ziua Națională a României (foto)

          1 Decembrie 2017, zi mohorâtă din punct de vedere meteorologic, dar nu și în sufletele românilor. Gorjenii au sărbătorit cum se cuvine această zi. În Piața Prefecturii din Tg-Jiu au fost prezenți și reprezentanții Colegiului nostru.

 

Promovam Gorjul, Promovam Romania!

 

Promovăm Gorjul, Promovăm România! (foto)

 

     În cinstea zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" împreună cu Centrul Național de Promovare a Turismului  "Constantin Brâncuși" Gorj au desfășurat o activitate de promovare a județului.

    Activitatea a avut ca scop cunoașterea evenimentelor istorice de la 1 Decembrie 1918, care au dus la formarea României Mari, precum și prezentarea obiectivelor turistice și promovarea turismului în zonă.

   În scopul ascuns, dar bine gândit de coordonatori a fost impulsionarea elevilor să devină promotori ai obiectivelor turistice din județ și să le transforme într-o sursă de existență viabilă.

 


 

 


Activitate plantare pomi

 

Activitate plantare pomi (foto)


      Elevii de la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu împreună cu cadrele didactice coordonatoare au răspuns pozitiv la apelul inițiativei „Plantăm fapte bune în România“ și au participat împreună cu  Asociația Team for NEXT GENERATION la una dintre cele mai mari acțiuni de împădurire care s-a desfășurat până acum în județul Gorj.

     Plantarea copăceilor s-a desfășurat vineri, 18 noiembrie, pe raza comunei Vladimir. Puieții de salcâm și cer au prins rădăcini pe o suprafață de 1.8 ha, teren neproductiv și cu pericol de alunecare.

       Au fost plantați 4000 puieți de salcâm și 5000 puieți de cer pe un teren destul de greu accesibil din cauza ploilor din ultima vreme.

       În urma activității de plantare sau de organizare, voluntarii vor primi certificatul Green Endorsement, Organizatorii locali au fost Asociația Team for NEXT GENERATION, Primăria și Consiliul local Vladimir.

 

                                                                                                                       sursa:plantamfaptebune.ro

Dar din rodul toamnei

 

Dar din rodul toamnei (foto)

 

       Elevii și profesorii diriginți  de la Colegiul Tehnic  “General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu au desfășurat  prima activitate de voluntariat  din anul școlar 2017-2018 .

      Roadele acestei toamne bogate au fost împărțite cu prietenie și căldură copiilor cu nevoi speciale de la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă. Elevii celor două școli s-au cunoscut, au socializat, realizând împreună aranjamente florale, colaje , desene, toate inspirate de acest anotimp al bogăției și culorilor. (more...)

 

                                                                            Prof. ing. Carmen Dănăricu


Balul Bobocilor 2017

 

Balul Bobocilor 2017 (foto)


 

      Joi, 16 noiembrie 2017, a avut loc în incinta restaurantului Anna Summer Events, Balul Bobocilor 2017 al elevilor de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu. Spectacolul  de anul acesta a fost presărat de momente de real talent la dans, actorie și pantomimă, susținute de către candidați, precum și de invitați speciali.

Mulțumim juriului pentru obiectivitate, sponsorilor pentru generozitate, organizatorilor pentru profesinalism și doamnelor directoare pentru susținere.

         În finalul spectacolului Trupa CIA a susținut un recital incendiar.

         În urma jurizării, premiile obținute au fost următoarele:

- Lăudat Elena Denisa - Premiul III
-Grădinaru Roxana Elena - Premiul II
- Drăgoeanu Daniela - Miss Boboc 2017
- Mihalcea Cătălina Maria - Miss Popularitate

- Popescu Marian Eduard - Premiul III
- Sterea Ionel Albert - Premiul II
- Buzatu Victor Andrei - Mister Boboc 2017
- Robonțu Darius Zenovian - Mister PopularitateZiua Internationala a Alimentatiei

 

Ziua Internationala Alimentatiei 2017 (foto)

 

         "Suntem ceea ce mancam!"

          Elevii profilului de industrie alimentara au sarbatorit ziua Internationala a Alimentatiei.
           Obiectivul activitatii a fost promovarea unor comportamente alimentare sanatoase.Elevii au realizat referate, desene avand ca tema alimentatia sanatoasa si au realizat preparate alimentare sanatoase.
           Coordonatorii activitatii au fost:prof. Vulpe Carmen, prof. Crac Elena, Rada Lavinia, prof. Uscatescu Ramona, prof. Danaricu Carmen


CONCURS NATIONAL VASILE VOICULESCU

 

CONCURSUL NAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ "VASILE VOICULESCU"

EDIȚIA A XXXVIII - A 2017

 

             Felicitări elevei MIULESCU EUGENIA MIHAELA din clasa a XII-a B, pentru Premiul "Vasile Voiculescu".

Premierea a avut loc la Casa memorială  "Vasile Voiculescu"  din comuna Pârscov, județul Bacău.

            Premiul a fost oferit de către Centrul Cultural "Alexandru Marghiloman".

 

                                                                    Profesor coordonator, VERDEȘ MARIA-ROCSELANA  

 

Anunt

Anunt

        In perioada 1.09.2017-31.08.2018 Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” in consortiu cu Liceul Tehnologic Turceni si cu Liceul Tehnologi Dimitrie Filiseanu din Filiasi vor derula proiectul Erasmus +  cu nr. 2017-1-RO01-KA102-03 6790, si cu titlul „Invățământul Profesional și Tehnic - calea pentru piața muncii”. Partenerii externi in cadrul acestui proiect sunt Agrupamento de Escolas de Alcochete, Instituto Nacional de Saúde Doutor Ricardo Jorge din Lisabona si Camera de Comert a Berlinului.

 

Anunt

 

Anunt

    In luna Aprilie 2018, Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” va derula impreuna cu liceul sloven   ”Rudolf Maister Grammar and Secondary School Kamnik”   , proiectul Erasmus + cu titlul Kamnik Students Beyond Borders 2017.  In cadrul acestuia, profesorii sloveni vor realiza activitati de tip Job Shadowing  in cadrul mai multor discipline urmarind aplicarea unor metode moderne si in special modul de implementare al TIC in actul de predare-invatare-evaluare.