DOCUMENTE ADMINISTRATIV-CONTABILE
COLEGIUL TEHNIC "GENERAL GHEORGHE MAGHERU" TG-JIU
- GRILA DE SALARIZARE A PERSONALULUI
LES AMIS FRANCOPHONES
Sȃmbătă, 24 martie 2018, la teatrul „Elvira Godeanu”, iubitorii și pasionații de limbă franceză au sărbătorit „francofonia” printr-un festival-concurs interjudețean. Cea de-a VIII-a ediție a festivalului „Les amis Francophones” a dat posibilitatea celor mai talentați elevi din învățămȃntul gorjean, dar și mehedințean să evolueze pe scenă în cadrul a 4 secțiuni: poezie, teatru, cȃntec și dans.
Elevii de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” coordonați de prof. Cătălina Marcela au evoluat la secțiunile dans și teatru. Mitu Răzvan (XI C), Dragomirescu Talida (XI C) și Escariu Alex (X E) s-au clasat pe locul al II-lea la secțiunea dans. Echipa de teatru formată din: Diaconescu Izabela, Cenușe Andreea, Tomoiu Crina, Pora George și Vătuiu Bogdan, toți elevi în clasa a XI-a C, au obținut mențiune.
Elevii au fost însoțiți de colegii de clasă care i-au susținut; împreună s-au bucurat de momentele și de atmosfera creată în sala de teatru.
dir. Dănăricu Carmen
Generalul Gheorghe Magheru - in memoriam
Orașul Târgu Jiu a dat de-a lungul timpului numeroase personalități, una dintre acestea este ocrotitorul spiritual al școlii noastre, generalul Gheorghe Magheru. Spiritul de sacrificiu, iubirea de țară, patriotismul de care a dat dovadă generalul Magheru, atât în timpul revoluție de la 1848, în lungul exil în care a fost forțat să plece după înfrângerea revoluției, dar și lupta unionistă reprezintă un exemplu pentru noi, generația mai tânără.
Pe 23 martie 2018, la împlinirea a 138 de ani de la trecerea în neființă a generalului Gheorghe Magheru, ca o dovadă de recunoștință, elevii clasei a X-a C, au depus o coroană de flori la statuia ce reprezintă bustul generalului din curtea Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”.
Cuvintele celebre rostite de general: „Eu, fraților, sunt român și, ca român, mă simt ferice de a muri pentru țara mea” își regăsesc însemnătatea mai ales în anul Centenarului Marii Uniri, când comemorăm jertfa înaintașilor noștri pentru crearea statului național. „Generalul Gheorghe Magheru” este viu în conștiința noastră prin faptele sale și prin exemplul său.
Bologan Adina, Afrim Andreea, Clasa a X-a C
Concurs creaTIC
Realizați un poster care să informeze elevii și profesorii din școala ta cu privire la desfășurarea unui simpozion cu privire la celebrarea Centenarului Marii Uniri a României cu Basarabia din 27.03.1918, la Muzeul Județean din localitate. Lucrările simpozionului au loc în data de 27.03.2018 ora 17 în cadrul muzeului și au ca invitați speciali un profesor de istorie și un elev din cadrul școlii voastre. Simpozionul este organizat de către Muzeul Județean, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean și Societatea de Științe Istorice din cadrul județului vostru.
Posterul va avea formatul A3, va conține imagini representative pentru context și va trebui să asigure furnizarea tuturor acestor informații într-o manieră estetică și eficientă. Se pot prezenta și alte informații care sunt considerate de interes.
Cu titlu de recomandare:
Conditii pentru un poster reușit!
Ponderea textului maxim 20%, elementele grafice maxim 40% și restul spatiu liber. Informațiile trebuie aliniate logic. Utilizarea unui număr limitat de fonturi. Se utilizează 2-3 culori, culoarea de fond pentru tot posterul în tonuri calde.
Fișierul va fi salvat în format pdf și va fi trimis la adresa liceumagheru@yahoo.com specificându-se autorul, profesorul îndrumător și școala de proveniență.
MARIN SORESCU - Singur printre poeți
"Prietene, zicea el, sufletul se vindecă cu descântece. Aceste descântece sunt vorbele frumoase care fac să se nască în suflet înțelepciunea." PLATON
Elevii Colegiului Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu au participat la activitatea care a marcat împlinirea a 82 de ani de la nașterea lui Marin Sorescu, sub îndrumarea prof. Mărgulescu Carmen și Blîndu Lavinia. Activitatea s-a desfășurat în incinta Secției de Artă "Iosif Keber" a Bibliotecii Județene "Christian Tell".
Calendarul
Examenului național de Bacalaureat 2018
Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie - 2 februarie 2018. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.
Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).
Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 - 15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).
Prima probă scrisă - Limba si literatura română - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă - Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă - la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - se va desfășura joi, 28 iunie.
Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.
CENTRU DE TESTARE ECDL (link)
Vă informăm că din data de 04.12.2017 COLEGIUL TEHNIC "GENERAL GHEORGHE MAGHERU" - Targu Jiu a fost acreditat ECDL, devenind Centru de testare acreditat ECDL.
Acum facem parte din rețeaua națională de centre de testare acreditate ECDL, rețea care cuprinde prestigioase instituții de învățământ preuniversitar și universitar și centre de pregătire profesională de pe întreg teritoriul țării noastre.
ECO HARTA - "ROMÂNIA MARE" (foto)
Profesorii și elevii voluntari de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, alături de Asociația „Victoria Internațional” și alte 5 licee din județul Gorj: Liceul Roșia Jiu, Liceul Tehnologic Baia de Fier, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” și Colegiul Tehnic „Henri Coandă” au derulat în perioada 15.11 – 01.12.2017 proiectul ECO HARTA ROMÂNIA MARE.
După cum știm cu toții, educația ecologică este foarte importantă în societatea contemporană; prin intermediul acesteia oamenii câștigă deprinderi, abilități, cunoștințe, de care vor avea nevoie pentru gestionarea eficientă a resurselor naturale și pentru menținerea calității mediului.
De asemenea, școala de astăzi are datoria să-i învețe pe elevi să-și iubească țara și să respecte valorile naționale.
Cu susținerea Centrului Național de Informare și Promovare a Turismului „Constantin Brâncușu”, a Primăriei Tg-Jiu (prin intermediul d-lui viceprimar Adrian Tudor), dar și cu implicarea extraordinară a d-lui prof. de istorie, d-l Andrei Popete Pătrașcu, elevii au realizat din dopuri reciclate de plastic harta României Mari, a României „dodoloațe”, rotunde, așa cum o știm, la 1 decembrie 1918, data Marii Uniri.
Le mulțumim profesorilor, elevilor voluntari și celorlalți participanți la proiect!
Promovăm Gorjul, Promovăm România! (foto)
În cinstea zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" împreună cu Centrul Național de Promovare a Turismului "Constantin Brâncuși" Gorj au desfășurat o activitate de promovare a județului.
Activitatea a avut ca scop cunoașterea evenimentelor istorice de la 1 Decembrie 1918, care au dus la formarea României Mari, precum și prezentarea obiectivelor turistice și promovarea turismului în zonă.
În scopul ascuns, dar bine gândit de coordonatori a fost impulsionarea elevilor să devină promotori ai obiectivelor turistice din județ și să le transforme într-o sursă de existență viabilă.