Proiect ROSE
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
Facebook CTGM
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Scurt Istoric

 

 

 

C O L E G I U L   T E H N I C


„GENERAL GHEORGHE MAGHERU”


TG-JIU

 

 


           Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu a apărut pe harta învățământului gorjean în 1975, cu 15 clase din care 3 de clasa a XI-a, 7 de clasa a X-a, care au funcționat din 1973, respectiv 1974, în cadrul Liceului Industrial Materiale de Construcții Tg-Jiu.       

      Cu un început modest, funcționând sub denumirea de Liceul de Chimie, cu clase de profil chimie industrială și mecanică, cu ateliere și o bază materială redusă, a beneficiat de profesori cu o înaltă ținută profesională, care s-au desprins din corpul profesoral al Liceului de construcții ca: Novac Ion – directorul liceului timp de 11 ani, Rădoi Titu – profesor cu renume în învățământul gorjean, Cojocaru Ion, Popescu Maria, Ion Sanda, Nicolae Popescu și alții.         

    Diversificându-și profilurile, funcționând și cu clase de școală profesională, liceul se transformă în Grupul școlar de Chimie Tg-Jiu, ajungând ca pe parcurs să învețe elevi în 32 de clase, dintre care 16 de liceu zi, 3 liceu seral, 9 de scoala de arte si meserii si 4 scoala de maistri.           

        Datorita activitatii depuse de corpul profesoral în pregatirea elevilor, multi dintre absolventii acestei scoli au terminat cursurile învatamântului superior si al învatamântului postliceal, unii dintre ei lucrând în strainatate.

           Elevii si-au demonstrat pregatirea temeinica la toate obiectele de învatamânt, obtinând rezultate la toate concursurile stiintifice, culturale si sportive. Au fost câstigate numeroase premii la nivel judetean si national.

         În anul 1994 si 1997 Grupul scolar de Chimie Tg-Jiu a fost gazda Etapei nationale a concursului pe meserii la profilul electrotehnica, la care a obtinut 3 locuri I, 2 locuri II la liceu si scoala profesionala, faza nationala ce o gazduieste si anul acesta , 2007, având elevi în concurs – clasa XI-a profil electric.

     Daca la început profilele liceului au fost de chimie industriala si mecanica , cu timpul acestea s-au diversificat, aparând profiluri noi, ca: electrotehnica, chimie alimentara, biologie, filologie. 

       Corpul profesoral este format din peste 40 de profesori care predau obiecte de cultura generala, dintre care 10 ingineri, contribuind prin activitatea ce o desfaoara la mentinerea traditiei liceului. 

      Baza materiala se compune dintr-o biblioteca cu peste 17.500 de volume, 15 sali de clasa, 7 laboratoare si cabinete, 3 ateliere scoala.               

        Scoala se bucura de o colaborare fructuoasa cu SC ARTEGO SA Tg-Jiu, în cadrul careia se gasesc 6 laboratoare, 1 atelier scoala, la care se adauga laboratoarele si secțiile unității, unde elevii au acces și își desfaoara activitatea de instruire practica  . 

        Noi, dascalii acestei scoli, care, începând cu 16 decembrie 1995 s-a numit Grupul Scolar „Gheorghe Magheru”, iar conform Ordinului ministrului nr. 2434 din 22 octombrie 2007, Grupul Scolar „General Gheorghe Magheru” a devenit Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, ne aplecam cu dragoste si devotament asupra tinerilor ce învata în acest locas de cultura, modelându-i în asa fel încât sa devina oameni de înalta tinuta morala si profesionala, capabili sa construiasca o societate prospera si moderna.