Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Scurt Istoric

 

 

 

C O L E G I U L   T E H N I C


„GENERAL GHEORGHE MAGHERU”


TG-JIU

 

 


           Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu a apărut pe harta învățământului gorjean în 1975, cu 15 clase din care 3 de clasa a XI-a, 7 de clasa a X-a, care au funcționat din 1973, respectiv 1974, în cadrul Liceului Industrial Materiale de Construcții Tg-Jiu.
        Cu un început modest, funcționând sub denumirea de Liceul de Chimie, cu clase de profil chimie industrială și mecanică, cu ateliere și o bază materială redusă, a beneficiat de profesori cu o înaltă ținută profesională, care s-au desprins din corpul profesoral al Liceului de construcții ca: Novac Ion – directorul liceului timp de 11 ani, Rădoi Titu – profesor cu renume în învățământul gorjean, Cojocaru Ion, Popescu Maria, Ion Sanda, Nicolae Popescu și alții.
         Diversificându-și profilurile, funcționând și cu clase de școală profesională, liceul se transformă în Grupul Școlar de Chimie Tg-Jiu, ajungând ca pe parcurs să învețe elevi în 32 de clase, dintre care 16 de liceu zi, 3 liceu seral, 9 de școală de arte și meserii și 4 școală de maiștri.
            Datorită activității depuse de corpul profesoral în pregătirea elevilor, mulți dintre absolvenții acestei școli au terminat cursurile învățământului superior și al învățământului postliceal, unii dintre ei lucrând în străinătate.
           Elevii și-au demonstrat pregătirea temeinică la toate obiectele de învățământ, obținând rezultate la toate concursurile științifice, culturale și sportive. Au fost câștigate numeroase premii la nivel județean și național.
              În anul 1994 și 1997 Grupul Școlar de Chimie Tg-Jiu a fost gazda Etapei naționale a concursului pe meserii la profilul electrotehnică, la care a obținut 3 locuri I, 2 locuri II la liceu și școala profesională, fază națională ce o găzduiește și anul acesta , 2007, având elevi în concurs – clasa XI-a profil electric.
            Dacă la început profilele liceului au fost de chimie industrială și mecanică , cu timpul acestea s-au diversificat, apărând profiluri noi, ca: electrotehnică, chimie alimentară, biologie, filologie.
             Corpul profesoral este format din peste 40 de profesori care predau obiecte de cultură generală, 10 ingineri, 6 maiștri instructori, contribuind prin activitatea ce o desfășoară la menținerea tradiției liceului.
        Baza materială se compune dintr-o bibliotecă cu peste 17.500 de volume, 15 săli de clasă, 7 laboratoare și cabinete, 3 ateliere școală.
              Școala se bucură de o colaborare fructuoasă cu SC ARTEGO SA Tg-Jiu, în cadrul căreia se găsesc 6 laboratoare, 1 atelier școală, la care se adaugă laboratoarele și secțiile unității, unde elevii au acces și își desfășoară activitatea de instruire practică.
             S.C. ARTEGO S.A. acordă bursă de merit în valoare de 200 RON/lună tuturor elevilor de liceu care au medie generală semestrială cel puțin 9,50, 10 la purtare și nicio absență. De asemenea, SC ARTEGO SA, ajută școala pentru îmbunătățirea bazei materiale și pentru organizarea diferitelor activități cultural-educative.
              Noi, dascălii acestei școli, care, începând cu 16 decembrie 1995 s-a numit Grupul Școlar „Gheorghe Magheru”, iar conform Ordinului ministrului nr. 2434 din 22 octombrie 2007, Grupul Școlar „General Gheorghe Magheru” a devenit Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, ne aplecăm cu dragoste și devotament asupra tinerilor ce învață în acest locaș de cultură, modelându-i în așa fel încât s devină oameni de înaltă ținută morală și profesională, capabili să construiască o societate prosperă și modernă.