Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Bebras

 

Bani de Liceu 2016
HOTĂRÂRI CONSILIUL DE ADMINISTRATIE
ZILELE EUROSCOLA
ZILELE  EUROSCOLA
13 octombrie 2016
Colegiul Tehnic “GENERAL GHEORGHE MAGHERU”  în
Parlamentul European de la Strasbourg (album foto)

 

    Perioada 7-16 octombrie a reprezentat pentru cei 24 de elevi coordonati de prof. Carmen Danaricu  și prof. Carmen Vulpe, o experiență unică, de neuitat.

     Concursul “Euroscola” 2015-2016 a oferit  șansa tinerilor gorjeni de a se intâlni cu semenii lor din Europa, de a schimba impresii  sub marea cupolă a Parlamentului European.

     Echipa alcătuită din 24 de elevi a fost însoțită în Parlamentul European de doamnele profesoare Dănăricu Carmen și Blîndu Lavinia. 

    Ziua cea mare, 13 octombrie 2016 a reunit la Strasbourg delegatii din 21 de țări europene: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Spania, Franta, Croatia, Italia, Letonia, Ungaria, Olanda, Austria, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Slovacia, Suedia și Marea Britanie. Reprezentanții gazdelor au prezentat structura Parlamentului, comisiile de lucru, funcționarea grupurilor parlamentare și principalele repere ce vizează activitatea parlamentarilor: adoptarea legislatiei europene, stabilirea și repartizarea bugetului, politicile adoptate în relatia cu toate statele membre etc. (citeste mai mult...)

                                                                             Prof. Dănăricu Carmen


Licente-gratis antivirus

 

Licențe-gratis antivirus         

     Ești elev de liceu?

         Avira și CERT-RO îți oferă GRATUIT o licență de antivirus.

               Pentru detalii și obținerea licenței gratuite, puteți accesa acest link.


PAS CT GH MAGHERU
BANI DE LICEU

         

BANI DE LICEU


        Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice  va continua și în anul școlar 2016-2017 programul național de protecție socială "Bani de liceu". .

       Date suplimentare privind legislația se găsesc pe site-ul M.E.N.C.S. la adresa:

https://www.edu.ro/bani-de-liceu


         Conform anexei 3 la Ordinului MECTS Nr.4839/2004 CALENDARUL de desfășurare al 
programului național de protecție socială "Bani de liceu" este următorul:

  • -Depunerea cererilor pentru programul național de protecție socială "Bani de liceu" - 15 septembrie-1 octombrie;
  • -Efectuarea anchetelor sociale și evaluarea eligibilității cererilor depuse de către comisii - 1 octombrie-23 octombrie;
  • -Centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat - 1 octombrie-27 octombrie;
  • -Afișarea pe internet a listei beneficiarilor - 28 octombrie;
  • -Depunerea contestațiilor - 28 octombrie-2 noiembrie;
  • -Rezolvarea contestațiilor - 2 noiembrie-6 noiembrie.
CONCURS LITERAR

 

Anunt

 

Anunt deratizare si dezinsectie

 

 

         În urma deschiderii ofertelor pentru dezinsectie si deratizare dpuse la secretariatul liceului si analizarea acestora a fost  desemnata, in data de 01.09.2016  firma  câștigătoare a acestei proceduri. Firma SC DERASERVCAR SRL TG-JIU a fost numita să execute lucrările necesare pentru dezinsectie si deratizare a spatiilor scolare.


Tabăra Meseriasilor 2016

 

Tabăra Meseriașilor

BRAN – 2016

 

            „Tabăra Meseriașilor”, din cadrul inițiativei România Meseriașă, este un proiect de educație profesională și tehnică, susținut de OMV Petrom, care se bazează pe ateliere de dezvoltare profesională și personală. Acestea sunt destinate elevilor și profesorilor din clasele IX-XI, de la 24 de licee tehnologice și școli profesionale din județul Gorj. În total 200 de elevi și 40 de profesori vor participa la cele 4 serii ale acestei tabere.

            Tabăra Meseriașilor completează programa școlară și îi ajută pe elevi să fie mai pregătiți pentru piața muncii, după încheierea studiilor. În ediția din 2016, proiectul se concentrează asupra a patru domenii studiate de elevi: mecanică; electric, electronică și electromecanică; turism și alimentație; construcții, instalații și lucrări publice.

            Am participat ca profesor „meseriaș” în seria „electric, electronică și electromecanică”, desfășurată în perioada 31 iulie – 6 august 2016.

            Programul a fost plin și solicitant, elevii s-au distrat, au învățat lucruri noi, au cântat la chitară, au râs, au dansat, au spus multe glume, au făcut poze, au învățat cum să comunice mai bine și au vorbit despre un viitor mai bun, un viitor sustenabil din punct de vedere energetic.

            Proba finală a Seriei Electricienilor a fost una dintre cele mai frumoase experiențe atât pentru elevi, cât și pentru mentorul Mihai Toader-Pasti: „Proba finală a atelierelor a constat în construirea orașului viitorului, un Târgu Jiu sustenabil și verde. Macheta a fost construită de la zero de elevi, împreună cu rețeaua electrică, pentru care producția de energie a fost realizată cu ajutorul panourilor fotovoltaice și turbinelor eoliene.”

           În această serie au participat doi elevi ai Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”: Șcheau Ion Vlad și Aveloiu Cosmina Mirabela. Urmează ca în seria 21 – 27 august alți doi elevi să calce pe urmele meseriașilor din Țara lui Andrei: Bordînc Constantin și Vîjeilă-Ciobanu Elena. (link foto)

STAGII DE PRACTICA EUROPENE

 

STAGII DE PRACTICĂ EUROPENE

 

      În ultimele șase săptămâni 40 de elevi de la Colegiul Tehnic "General Georghe Magheru" Tg-Jiu au participat la stagii de practică în cadrul unor parteneri economici ai Liceului Agrupamento de Escolas de Alcochete-Portugalia. 

     Acestea s-au desfășurat în cadrul proiectelor Erasmus+ KA1 2014-1-RO01-KA102-000779 (site) și 2015-1-RO01-KA102-014913 (site).

                      citeste mai mult...