EDEN GARDEN IS NEAR US
Postată de admin la 22 mai 2014, 16:07:08

 

"EDEN GARDEN IS NEAR US"

elevi și profesori de la „Magheru” în Turcia (link site)

 

     În perioada 19-23 mai 2014, reprezentanții Colegiului Tehnic “General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu au participat la cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectului de tip Comenius Multilateral “EDEN GARDEN IS NEAR US”. Echipa participantă la mobilitate a inclus un număr de 2 profesori și 8 elevi (Armegioiu Bianca, Avrămescu Lucian, Ghebaură Diana, Iordache Valentin, Mitru Oana, Moșoi Ionuț, Pîrvuțoiu Alexandru și Ungureanu Bianca), de clasa a XI-a, specializarea tehnician ecolog și protecția calității mediului.

      După prima întâlnire din România, din martie 2014, proiectul, centrat pe valorificarea și conservarea rezervațiilor naturale din fiecare țară participantă, a continuat cu întâlnirea găzduită de Kozakli Anadolu Lisesi, din minunata zonă centrală a Turciei.

      Activitățile proiectului includ dezbateri pe teme de actualitate legate de arealele naturale protejate din fiecare țară participantă, analiza punctelor tari și a punctelor slabe din acest domeniu, aflat în momentul de față într-un echilibru extrem de instabil.

      Dintre obiectivele turistice din Capadocia relevante pentru tematica abordată se numără Șemineele Zânelor, dealurile Temenni, Valea Ihlara, Munții Erciyes, Muzeul în aer liber Göreme și multe altele.