Săptămâna legumelor și a fructelor donate
Postată de admin la 07 noiembrie 2013, 13:23:46

 

„Săptămâna legumelor și a fructelor donate”

 

     Începând de luni 28, octombrie, și până vineri, 1 noiembrie, elevii Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Tg- Jiu s-au implicat în campania socială de sprijinire a copiilor aflați în dificultate. Campanie s-a derulat în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) sub egida „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”.

      Scopul  acestei campanii a fost  acela de a dezvolta spiritul voluntariatului de la vârste mici, atitudinea de întrajutorare și grija față de ceilalți prin sensibilizarea elevilor și profesorilor din școală cu privire la situația dificilă în care se află unii copii afectați de situația financiară a părinților.  Elevi implicați în activități de voluntariat, au înțeles cât de important este  să dăruiești din proprie inițiativă, fără a cere nicio recompensă în schimb. Voluntariatul se poate naște în sufletul fiecăruia,  voluntariatul cere și responsabilitate.

       Mulți elevi și profesori s-au implicat în acțiunea de colectare a fructelor și legumelor. În  urma donațiilor făcute, 10 de elevi au primit pachete cu fructe și legume pentru ei și familiile lor.

     Am folosit această ocazie și pentru a informa elevii cât de important este  să consume fructe și legume în fiecare zi, deoarece  o sănătate puternică se conolidează încă din copilărie, din tinerețe. De aceea  fiecare elev din scoala a primit cate un fruct.

                                                                          

                                                            Prof.   Ana Camelia Pecingină