Proiect ROSE
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Proiect Polonia 2013-2014

 

 

 "Bridge across Common European Cultural Heritage" 


        În cadrul priectului bilateral Comenius "Bridge across Common European Cultural Heritage", în perioada 25.05.2014-05.06.2014, un grup de 4 profesori și 25 de elevi din Polonia, vor lua parte la o serie de activități pe teme culturale, menite să creeze o punte spirituală între cele două țări partenere. Anterior acestei vizite, Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" a mai primit vizita a 2 profesori de la liceul partener din Polonia în perioada 17-19 octombrie 2013 care au pregătit sosirea grupului de elevi și profesori din luna mai.

        Tot în cadrul acestei vizite se vor efectua cursuri lingvistice de limba română pentru oaspeții polonezi.

 


Ecologizare

 

Ecologizare - Let's do it Romania

 

        Sâmbătă, 28.09.2013, 57 de elevi de la clasele IX C, X B, XI A, XI C, XII C, însoțiți de profesorii Blîndu Lavinia, Cătălina Marcela, Măgureanu Simona, Mărgulescu Carmen, Mocanu Emilia și Uscătescu Ramona au participat la acțiunea de voluntariat Let's do it Romania.

        Într-un timp relativ scurt, elevii și profesorii au reușit să umple peste 200 de saci cu PET-uri, pungi de plastic, și altele. Purtând mănuși, aceștia nu s-au jenat să adune toate deșeurile care dădeau o imagine sumbră zonei "Aleea Macului – Narciselor – Căpitan Buzatu", de la marginea orașului.

         Datorită cantității imense de gunoaie, această zonă părea imposibil sau dificil de curățat, dar datorită elevilor care au demonstrat spirit practic și de echipă, civism și dorința de a avea un oraș curat, câmpul și-a recuperat verdele natural și proaspăt.

       Dar „cu o floare nu se face primăvară”. Pentru ca munca noastră să nu fie zadarnică, haideți să facem mai mult, „să ecologizăm și modul nostru de a gândi și acționa”. Scriem asta, pentru că în timp ce noi ne luptam cu gunoaiele, doi cetățeni, ignorându-ne, se pregăteau să descarce o căruță cu altele chiar lângă sacii colectați de noi. Acest lucru ne obligă la campanii care să ajute la formarea unei culturi ecologice a cetățenilor orașului nostru.

Catedra de Industrie Alimentară

 

Excursii de documentare

 

An școlar 2011 – 2012


          Catedra de Industrie Alimentară a realizat în perioada 4 – 6 aprilie 2012 o excursie de documentare la unități cu profil alimentar din zona Brașovului. De asemenea, s-au vizitat o serie de obiective turistice de pe traseu: Tg-Jiu- Vâlcea (Mânăstirea Cozia) – Sibiu (vizită oraș) – BRAȘOV (vizita turistică si de specialitate a orașului și a județului:  vizitarea fabricii de bere Ursus-Ciucaș - Brașov, fabrica de Zahăr de la Bod, Fabrica de Cipsuri Chio Chips – Ghimbav) – Poiana Brașov  – Rucăr Bran (Castel Bran).

 

An școlar 2012 - 2013


          În perioada 01 – 03 iulie 2013 catedra de Industrie alimentară din cadrul Colegiului nostru a efectuat o excursie de documentare la Rm – Vâlcea.

       Obiectivele excursiei au fost: Fabrica de Conserve de Legume și Fructe de la Râureni, Statiunile Călimănești – Căciulata, Ocnele Mari, Mânăstirea dintr-un Lemn, Mânăstirea Bistrița, Mânăstirea Horezu, Muzeul Trovanților.

         De asemenea, pe 09 iulie 2013 elevii claselor a IX a A, a IX a B și a X a A au vizitat Fabrica de Ciocolată de la Buzești – Crasna (Chocolats Carels Company), unde  au aflat povestea ciocolatei belgiene chiar de la proprietara fabricii, doamna Marie Carels.

Acordare Premiu

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie,

a premiat Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu

 

 

           Proiectul – Să ști mai multe, să fi mai bun pentru tine și pentru alții – realizat de elevii și cadrele didactice de la  Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” a câștigat  Concursul National -” Să ști mai multe să fi mai bun” – domeniul Tehnic – ediția 2013, obținând cel mai mare punctaj dintre toate domeniile.

          Competiția s-a desfășurat în perioada 1- 5 aprilie 2013 și a constat în derularea, la nivelul fiecărei unități de învățământ din țară de activități cu caracter non-formal.

          Astfel, Colegiul Tehnic General Gheorghe Magheru devine prima unitate din tara care reușește să și apare trofeul câștigat cu an înainte. Iată o fotografie de la premiere, 15 iunie 2013, delegația CTGGM cu ministrul Educației, Remus Pricopie.

 

         Articol preluat de pe http://cornelsomicu.wordpress.com

Piesă de teatru

 

Emotie , bucurie si pasiune

pe scena Teatrului “Elvira Godeanu”

 

         

          Miercuri, 05.06.2013, echipa de teatru a Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” a oferit cu mare dragoste momente de bucurie si emotie colegilor si profesorilor lor .

          Cei treisprezece “mici-mari actori” Anca Cican (X A), Roncea Albert (IXF) , Arsenie Cristian (IXD), Jipa Ana Maria (IXC), Ghita Marius (IXD), Chimion Stelian Dumitru (XIC), Rosca Bianca (IXC), Cioploiu Madalina (IXC), Mincea Stefania (IXC), Giura Bogdan (XC), Badea Viorel (IXC), Mitru Oana (XC) au concurat cu piesa “ Jocul de-a vacanta” de Mihail Sebastian in cadrul celei de-a 11-a editii a festivalului de teatru Constantin Stanciovici Branisteanu .

          Desi extrem de tanara ( 9 elevi din clasele a IX, 4 elevi din clasele a X_a si un elev din clasa a XI-a, ) echipa pregatita de Cristinel Dobran a demonstrat destula maturitate .

           Spectatorii au aplaudat cu frenezie apreciind efortul depus de dragii nostri elevi .

Profunzimea replicilor de personaje adulte si machiajul impecabil, au ascuns cu dibacie varsta actorilor care interpretau rolurile .

           Luindu-si fiecare rolul in serios , elevii au reusit sa se identifice cu personajul, unii dintre ei stralucind cu adevarat .

          Ce-ai putea sa-i reprosezi lui Bogdan Giura, caruia rolul interpretat i-a venit ca o manusa, sau elevei Ana Cican care a uimit prin maturitate .

           Felicitari tinerei noastre echipe pentru minunatele momente pe care ni le-a oferit !

 

"Poți fi cool fără tutun"

 

                                               CAMPANIE ANTIFUMAT LA

Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu 


   Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, Direcția de Sănătate Publică Gorj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj și Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie – Filiala Oltenia, a lansat pe 7 mai 2013 a doua ediție a campaniei antifumat  “Mai puțin tutun, mai multă viață!”. Activitățile se vor desfășura în școlile și liceele din județul Gorj și marchează ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ TUTUN, celebrată în fiecare an pe data de 31 mai.

          În perioada 7 – 30 mai 2013, Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” va desfășura campania antifumat “Mai puțin tutun, mai multă viață!” sub sloganul “Poti fi cool fara tutun” având   scopul de a crește  nivelul de conștientizare în rândul tinerilor din scoala asupra riscurilor de sănătate asociate consumului de tutun si reducerea consumului de tutun în rândul elevilor al parintilor și al cadrelor didactice.

            În ziua de 30 mai 2013, Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” seva încheia campania  “Mai puțin tutun, mai multă viață!” prin participarea la concursul interșcolar organizat de C.J.R.A.E. Gorj la Muzeul Județean de Istorie “Alexandru Ștefulescu” din Tg-Jiu, la ora 1000, unde fiecare unitate de învățământ va prezenta, într-un mod propriu, activitățile realizate.

       Conform experților Organizației Mondiale a Sănătății, în fiecare an se înregistrează aproximativ 3,5 milioane de decese provocate de fumat și la fiecare 24 de ore mor aproximativ 100 de fumători. Consumul de tutun este a doua cauză a mortalității în lume și în Europa.

 

                                       Coordonatori:

prof. Pătrășcoiu  Simona,

prof. Pecingină Camelia

Proiect Anglia

 

La practică în Anglia...

 

           În acest an școlar 60 de elevi de la Colegiul  Tehnic ”Gheorghe Magheru” vor învăța în Anglia, timp de trei săptămâni,  în cadrul proiectelor Leonardo da Vinci, în două domenii importante. Aceste sunt: pregătire profesională la standarde europene în domeniul protecției mediului, condiție de dezvoltare durabilă și stagii de pregătire practică la standarde europene  pentru dezvoltarea competențelor profesionale și dezvoltare personală.

       La aceste proiecte vor participa elevi de la profilele Resurse naturale și protecția mediului și Instalații electrice, care, pe durata stagiului, vor parcurge modulele aferente perioadei de practică corespunzătoare programei școlare.

          Al treilea grup de elevi a ajuns cu bine în Anglia, Plymouth.  Elevii au fost preluați de reprezentantul din Anglia. Toți sunt încântați. În prima zi au sustinut testul initial de pregătire lingvistică și saptamana aceasta vor face cursul intensiv de pregatire lingvistica. În saptamanile 2 si 3 vor merge sa faca practica unde au fost repartizati. 

Sa stii mai multe, sa fii mai bun pentru altii...

 

"Să știi mai multe, să fii mai bun pentru alții..."

 

     Vă rugăm să completați formularul de mai jos pentru înregistrarea votului Dvs.

http://sae.edu.ro/2013/votare/votes/vote/155

    O să primiți un e-mail de confirmare la adresa de e-mail specificată, care va conține un link de confirmare. Pentru validarea votului este necesară vizitarea linkului respectiv.

     Vă mulțumim!

 


Les pays de l'Union Europeenne

 

Les pays de l’Union Europeenne

 

     Elevii claselor XI C si X A au participat la concursul “Les pays de l’Union Europeenne” pe tema culturii si civilizatiei tarilor memebre ale Uniunii Europene. Concursul s-a desfasurat in perioada 16-17 aprilie. Concurentilor li s-au adresat intrebari avand un timp limita de raspuns. Castigorii primei editii ai concursului sunt elevii clasei XI-C.

Simpozion ENEC 2015

 

SIMPOZIONUL INTERNATIONAL 
"EDUCATION IN NOWADAYS EUROPEAN CONTEXT"
THE SEVENTH INTERNATIONAL SYMPOSIUM 2015 

"EDUCATIA IN CONTEXTUL EUROPEAN DE AZI" - 2015
EDITIA A VII-A
 

 

 

PARTENERI: 

* MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE 
*INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN GORJ
*UNIVERSITATEA "CONSTANTIN BRANCUSI" TG-JIU
*SCOALA GIMNAZIALA "ANTONIE MOGOS" CEAURU, BALESTI
*SCOALA GENERALA "SFANTUL NICOLAE" TG-JIU
* FUNDATIA CULTURAL STIINTIFICA “GHEORGHE MAGHERU” TG-JIU
 
* ASOCIATIA PROVERTICAL
* S.C. ARTEGO S.A. TARGU-JIU
 

 

         Simpozionul va avea loc duminică, 7 iunie 2015, in incinta Colegiului Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu.   

        Inscrierea participantilor si trimiterea formularelor se va face pana la data de 05.06.2015.

        Trimiterea lucrarii complete se va face pana la data de 05.06.2015.

 

         Pentru detalii suplimentare vizitati site-ul simpozionului: enec.ctgm.ro.


Olimpiada Națională

 

Olimpiada Națională 2013

 

 

               Faza națională a Olimpiadei de Industrie Alimentară s-a desfășurat la Colegiul Economic „Ion Ghica,, și la Colegiul ,,Grigore Antipa,, Bacău, după următorul program:

          Marți 2 aprilie 2013, ora 17 a avut loc deschiderea festivă la Teatrul Municipal  Bacovia unde au fost prezentați membrii Comisiei centrale și a Comisiei de organizare iar elevii au putut viziona spectacolul ,,Piatra din casă,, (după Vasile Alecsandri)

       Miercuri 3 aprilie 2013 a avut loc proba scrisă la care reprezentanta colegiului nostru, eleva Popeangă Manuela a obținut nota 9,20.

          Joi 4 aprilie 2013 au avut loc activități educative (excursie Bacău – Borzești –

Tg. Ocna -Slănic Moldova – Comănești –Tescani - Bacău).

          Vineri 5 aprilie 2013 s-a desfășurat proba practică a competiției, în urma căreia eleva noastră a obținut  91 de puncte, notă cu care s-a situat pe poziția 4 în clasamentul final, obținând mențiune M1.

      Sâmbătă 6 aprilie 2013 a avut loc la Teatrul Municipal Bacovia Festivitatea de premiere unde eleva Popeangă Manuela a primit diploma cuvenită.

         Profesor însoțitor pentru echipajul gorjean a fost doamna profesoară Carmen Vulpe.

 

               Faza națională a Olimpiadei Tehnologice s-a desfășurat la Brăila. Frățilescu Ionuț, elev în clasa a XI-a în cadrul Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, s-a numărat printre cei care au reușit să obțină un rezultat foarte bun la faza națională. Acesta a reprezentat instituția de învățământ la care învață la Olimpiada de „Protecția Mediului”, desfășurată săptămâna trecută, reușind să obțină punctaj maxim la proba scrisă a competiției. ,,Elevul a fost foarte bine pregătit la partea teoretică. A fost unul dintre cei mai buni elevi participanți, a primit un premiu special și mențiune I pentru munca depusă la Brăila. A reușit să obțină punctaj maxim la partea teoretică. E un copil foarte bun! Din cei patru copii care ne-au reprezentat la faza națională a olimpiadelor, trei s-au întors cu mențiune I (Luca Cristina-mentiune 1 si Frățilescu Ion-mentiune 1 si premiu special-100 puncte la proba scrisă)”, a spus Simona Pătrășcoiu, directorul adjunct al Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”.