Proiect ROSE
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
Facebook CTGM
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Les pays de l'Union Europeenne

 

Les pays de l’Union Europeenne

 

     Elevii claselor XI C si X A au participat la concursul “Les pays de l’Union Europeenne” pe tema culturii si civilizatiei tarilor memebre ale Uniunii Europene. Concursul s-a desfasurat in perioada 16-17 aprilie. Concurentilor li s-au adresat intrebari avand un timp limita de raspuns. Castigorii primei editii ai concursului sunt elevii clasei XI-C.

Olimpiada Naional

 

Olimpiada Naional 2013

 

 

               Faza naional a Olimpiadei de Industrie Alimentar s-a desfurat la Colegiul Economic „Ion Ghica,, i la Colegiul ,,Grigore Antipa,, Bacu, dup urmtorul program:

          Mari 2 aprilie 2013, ora 17 a avut loc deschiderea festiv la Teatrul Municipal  Bacovia unde au fost prezentai membrii Comisiei centrale i a Comisiei de organizare iar elevii au putut viziona spectacolul ,,Piatra din cas,, (dup Vasile Alecsandri)

       Miercuri 3 aprilie 2013 a avut loc proba scris la care reprezentanta colegiului nostru, eleva Popeang Manuela a obinut nota 9,20.

          Joi 4 aprilie 2013 au avut loc activiti educative (excursie Bacu – Borzeti –

Tg. Ocna -Slnic Moldova – Comneti –Tescani - Bacu).

          Vineri 5 aprilie 2013 s-a desfurat proba practic a competiiei, în urma creia eleva noastr a obinut  91 de puncte, not cu care s-a situat pe poziia 4 în clasamentul final, obinând meniune M1.

      Sâmbt 6 aprilie 2013 a avut loc la Teatrul Municipal Bacovia Festivitatea de premiere unde eleva Popeang Manuela a primit diploma cuvenit.

         Profesor însoitor pentru echipajul gorjean a fost doamna profesoar Carmen Vulpe.

 

               Faza naional a Olimpiadei Tehnologice s-a desfurat la Brila. Frțilescu Ionuț, elev în clasa a XI-a în cadrul Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, s-a numrat printre cei care au reușit s obțin un rezultat foarte bun la faza național. Acesta a reprezentat instituția de învțmânt la care învaț la Olimpiada de „Protecția Mediului”, desfșurat sptmâna trecut, reușind s obțin punctaj maxim la proba scris a competiției. ,,Elevul a fost foarte bine pregtit la partea teoretic. A fost unul dintre cei mai buni elevi participanți, a primit un premiu special și mențiune I pentru munca depus la Brila. A reușit s obțin punctaj maxim la partea teoretic. E un copil foarte bun! Din cei patru copii care ne-au reprezentat la faza național a olimpiadelor, trei s-au întors cu mențiune I (Luca Cristina-mentiune 1 si Frilescu Ion-mentiune 1 si premiu special-100 puncte la proba scris)”, a spus Simona Ptrșcoiu, directorul adjunct al Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”.


S tii mail multe, s fii mai bun!

 

 

S tii mail multe, s fii mai bun!


1. Vizionare meci de baschet Liga Naional: Energia Rovinari-Dinamo Bucureti (coord. Geamanu Benedict)

2. Vizit la Muzeul Judeean (coord. Geamanu Benedict)

3. Concurs: S tiu mai multe! (coord. Mgureanu Simona, Minoniu Anca)

4. Vizit la SC Electrica SA (coord. Radulescu E., Mihai C., Dragomirescu V.)

5. Ziua porilor deschise (coord. Buzera M., Ptrcoiu S.)

6. Donaii CTGM-CES (coord. Crc E., Minoniu A. , Dan Irina, Pecingin S., Luaru I.)

7. Vizit la Studioul de televiziune Gorj TV (coord. Geamanu Benedict)

8. S ne cunotem mai bine (coord. Geamnu Benedict)

9. Meseria, brar de aur (coord. Lutaru Iulia, Milosteanu Diana)

10. Spune NU - drogurilor (coord. Lutaru Iulia)

11. Planteaz! Cel mai frumos parc (coord. Ptrcoiu S., Ctlina M.)

12. Muzeul în clasa ta (coord. Huluban Claudia)

13. Donaii (coord. Mgureanu S., Minoniu A.)

Zilele francofoniei 2013

 

ZILELE FRANCOFONIEI LA

COLEGIUL TEHNIC “GENERAL GHEORGHE MAGHERU”


 

           În data de 21 martie 2013 s-au desfurat mai multe activiti dedicate  Zilelor Francofoniei.

 

           Organizator al acestor activiti a fost d-na profesoar de limba francez Ctlina Marcela.

 

           Elevii s-au exprimat în limba lui Voltaire, jucând scenete în limba francez. (Giura Bogdan - XC, Becheriu Delia - XIC, Cican Ana - XA , Negrea Cristian - XID)

 

           Concursul ,,GASTRONOMIE ET CUISINE FRANCAISE” a fost activitatea cea mai ,, gustat” de elevi.

 

            Echipe formate din elevi din clasele IX-XII s-au întrecut în prezentarea de mâncruri specific buctriei franceze. Aspectul, gustul i prezentarea reetei în limba francez au cântrit în deliberarea juriului. (Dan Irina - bibliotecar, Bcil Nicoleta - prof. limbi strine, uc Irina - psiholog, Stroie Valentin - informatician, Crîngui Adela - elev).

            Premiul special a fost atribuit echipei cu nr. 5, format din elevii clasei a XII-a A (tefanov Georgiana, Mandocescu Mdlina, Crintea Iustina).

Cel mai bun desert l-a realizat Echipa cu nr.3, clasa a XI a C (Andrei Adriana, Udrescu C., Cruceru L, Rusanescu L, Pilea R).

            Aperitivul cel mai ,,apetisant” a fost cel al echipei cu nr.5.

            La categoria ,,felul principal” i-a adjudecat premiul echipa cu nr.4 (Gina Loredana, Gogu Lorena), cu un delicious ,,cordon bleu”.

 

            Toi  participanii au “savurat” evenimentul.

Zmbet pentru tine

 

"Zâmbet pentru tine!"


       Cu ocazia zilei de 1 Martie, miercuri 25 februarie 2015, elevii Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu vor organiza o expoziie cu vânzare organizat în cadrul liceului. Manifestarea va avea loc sub egida proiectului educaional "Un zâmbet pentru tine". De aici, oficialitile locale, reprezentani ai partenerilor economici i sociali, prini, împreun cu elevii i cadrele didactice vor putea alege pentru cei dragi:

          - MRIOARE;

          - SOUVENIR-URI;

          - OBIECTE CADOU SPECIFICE PRIMVERII.

         Fondurile obinute vor fi donate sub forma unor burse elevilor cu probleme financiare.

           (link atelier creaie)

          link-uri presa, Radio Infinit, Ziare.com, Pandurul, Scoala gorjeana

         V ateptm cu drag!

                                                                              

 


Evaluare n educaie

 

Rezultate pariale

"Evaluare în educaie"

 

 

            La acest link au fost afiate rezultatele pariale ale concursului pentru evaluarea în Informatic, Tehnologia Informaiei i a Comunicaiilor (TIC) i Competene Digitale (CD), pentru anul colar 2012-2013. Acest concurs este organizat în fiecare an de Fundaia "Evaluare în educaie".

 


Colinde

 

Colinde 2012

 

 

         Cu ocazia srbtorilor de iarn, grupul de colindtori al Colegiului Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu a pornit s aduc bucurie i lumin în sufletele tuturor. Printre cei "colindai" s-au numrat: Primria Municipiului Tg-Jiu, Prefectura Gorj, Biblioteca Judeean "Iosif Keber".

        În aceste zile, grupul de colindtori este în plin activitate, o parte din spectacolul oferit îl putei vedea accesând link-ul de mai jos: 

 

Grupul de colindtori al

Colegiului Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu

 


1 Decembrie 2014

 

1 Decembrie 2014 - Ziua Naional a României

 

 

        Cu ocazia Zilei Naionale a României, elevii Colegiului Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu au organizat vineri 28.11.2014 mai multe activiti-concurs dup urmtorul program:

           

         Participani: Elevii Colegiului Tehnic “General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu

      Activitile au fost organizate sub îndrumarea prof. de istorie Manuela Svulescu, a d-nei bibliotecare Irina Dan i a d-nei prof. Claudia Huluban. 

                                            Link album foto

                      


      

Sptmna fructelor donate

 

 

Sptmâna fructelor donate

 

 

              Între 12-16.11.2012 s-a desfurat la C.T. "General Gheorghe Magheru" Proiectul cu tema "Sptmâna fructelor donate". Acest proiect face parte din cadrul programului de aciuni SNAC i a constat în donarea de ctre elevii liceului de legume i fructe, colegilor cu o situaie financiar precar.

EUROPA DE MINE


Concursul Național  ”EUROPA DE MÂINE”

 


           În perioada 14-18 iulie 2012  s-a desfșurat la Bișoara, în județul Cluj, cea de-a VI-a ediție a  fazei naționale a Concursului Național  EUROPA DE MÂINE destinat elevilor pasionați de informatic atât de liceu câși de gimnaziu. Judeul Gorj a fost reprezentat de un echipaj de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” care a reuit s se claseze pe locul secund pe ar.

            Cea de-a VI-a ediție a  fazei naționale a Concursului Național  ”EUROPA DE MÂINE” destinat elevilor pasionați de informatic atât de liceu cât și de gimnaziu a avut ca tem, pentru elevii de liceu, realizarea unui proiect de website destinat  persoanelor pensionate sau aflate în pragul pensionrii. Acesta a trebuit s conin oferte de cursuri i oferte de angajare ulterioar, pe baza cursurilor propuse, iar aprecierea calitții acestora, atât din punct de vedere a funcționalitții cât și a aspectului,  a fost realizat de un juriu realizat din cadre didactice dar și de specialiști din domeniul IT.

School strategies...

 

„Correlating school strategies

to dynamics of the labour market”

 

 

             La începutul lunii octombrie, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu  a fost gazda unei delegaii foarte numeroase de profesori din UE, în cadrul proiectului „Correlating school strategies to dynamics of the labour market” format din oficiali i profesori universitari din mai multe ri din Europa Apusean.

      Printre participanii la vizita de studiu s-au numrat directori de licee tehnologice, reprezentani ai Ministerelor  Educaiei din Spania i Germania, dar i un numr de 5 cadre didactice universitare, de la universiti de prestigiu din Anglia, Germania, Danemarca, Macedonia si Cehia.