Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
LIDER EUROPEAN

 

 “LIDER EUROPEAN”

 

                          Pentru că în mai 2014 au  avut loc alegeri europarlamentare am abordat în anul școlar 2013/2014 problema educației pentru democrație și pentru drepturile omului. Democrația presupune asumarea unei culturi politice specifice, fiind inseparabilă de educație. Viața socială nu ar fi posibilă dacă omul nu ar cunoaște cum este organizată societatea, dacă nu ar fi conștient de locul lui în viața socială, de drepturile și răspunderile ce-i revin. 

        Obiectivele specifice ale proiectului sunt: formarea independenței de gândire, manifestarea unui interes activ față de drepturile omului, aprecierea importanței modalităților democratice de luare a deciziilor, respectarea procedurilor legale și a drepturilor celorlalți, manifestarea unui interes constructiv pentru problemele comunității.

Proiectul a generat inițiativa în rândul colectivului de elevi, implicarea, colaborarea, comunicarea între membrii acestuia, conștientizarea acestora că trăiesc în Uniunea Europeană. A crescut gradul de implicare a tinerilor în problemele comunității în care trăiesc, indiferent că provin din mediul urban sau rural. 

            Echipa alcătuită din elevii: Cican Ana, Sucă Lucia, Frățilescu Răzvan și Teodorescu Luchian a prezentat proiectul la etapa finală a concursului național de proiecte “LIDER EUROPEAN”, care s-a desfășurat la Spațiul Public European, centrul de informare al Reprezentanței Comisiei Europene în România, pe 15 decembrie 2014. Elevii s-au întors de aici cu o binemeritată Mențiune. Juriul a fost alcătuit din Dana Deac (jurnalist), Mircea Vasilescu (redactor-șef Dilema Veche) și Mirela Meiță (Director General Chelgate România).

       Concursul a fost un bun prilej pentru elevi să viziteze Târgul de Crăciun București, organizat în Piața Universității. 

                                                                                

                                                                    link Foto  Lider European 

                                                                                              Link presa