Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
EUROPA DE MÂINE

 

Concursul Național  ”EUROPA DE MÂINE”

 


           În perioada 14-18 iulie 2012  s-a desfășurat la Băișoara, în județul Cluj, cea de-a VI-a ediție a  fazei naționale a Concursului Național  EUROPA DE MÂINE destinat elevilor pasionați de informatică atât de liceu cât și de gimnaziu. Județul Gorj a fost reprezentat de un echipaj de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” care a reușit să se claseze pe locul secund pe țară.

            Cea de-a VI-a ediție a  fazei naționale a Concursului Național  ”EUROPA DE MÂINE” destinat elevilor pasionați de informatică atât de liceu cât și de gimnaziu a avut ca temă, pentru elevii de liceu, realizarea unui proiect de website destinat  persoanelor pensionate sau aflate în pragul pensionării. Acesta a trebuit să conțină oferte de cursuri și oferte de angajare ulterioară, pe baza cursurilor propuse, iar aprecierea calității acestora, atât din punct de vedere a funcționalității cât și a aspectului,  a fost realizată de un juriu realizat din cadre didactice dar și de specialiști din domeniul IT.

În acest an județul Gorj a fost reprezentat de un echipaj format de 4 elevi de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, care au avut șansa ca prin tema impusă să poată să-și exprime recunoștința și considerația pentru bunicii lor.
Astfel, ideile originale ale acestora, pertinența acestora, gradul de documentare, dar mai ales soluțiile tehnice dezvoltate au propulsat echipajul gorjean pe un onorant loc II, în fața unor licee de informatică sau a unor mari colegii naționale.
Marius Buzera, directorul CTGGM dar și unul dintre profesorii coordonatori, ne-a  declarat: ”mă bucură foarte mult faptul că elevii noștri au recidivat, obținând un nou premiu la acest mare concurs destinat pasionaților de informatică, mai ales că anul trecut am obținut locul 3 și asta la  mare luptă. Mă bucură faptul că deși anul trecut am pierdut liderul echipei,  pe elevul Andrei Bran, acesta absolvind și fiind în prezent student la informatică la Timișoara, echipa și-a găsit un nou lider în elevul Onescu Robert, lucru ce a permis această continuitate.”
”Faptul că echipajul din acest an a fost alcătuit din Onescu Robert 17 ani, Răzvan Chiliban 17 ani, Dabelea Constantin 17 ani și Pripici Ionuț 16 ani ne dă speranțe mari pentru anul următor, având în vedere experiența bogată acumulată dar și dorința lor de a atinge prima poziție”, ne-a declarat cel de-al doilea profesor coordonator al echipei, Iulia Luțaru.
Până la urmă a fost un an școlar foarte bun pentru elevii și cadrele didactice de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”. Ne susține această idee chiar directorul Marius Buzera care spune: „Dacă avem în vedere că în acest an Colegiul Magheru a reprezentat județul Gorj la diferite olimpiade și concursuri școlare prin 13 elevi și că 7 dintre aceștia au obținut diverse premii și distincții putem aprecia fără să greșim că anul acesta a fost unul de grație pentru elevii și cadrele didactice de la acest liceu.”