Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
"Poți fi cool fără tutun"

 

CAMPANIE ANTIFUMAT LA

Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu

   

       Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, Direcția de Sănătate Publică Gorj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj și Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie – Filiala Oltenia, a lansat pe 7 mai 2013 a doua ediție a campaniei antifumat  “Mai puțin tutun, mai multă viață!”. Activitățile se vor desfășura în școlile și liceele din județul Gorj și marchează ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ TUTUN, celebrată în fiecare an pe data de 31 mai.

         În perioada 7 – 30 mai 2013, Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” va desfășura campania antifumat  “Mai puțin tutun, mai multă viață!” sub sloganul “Poti fi cool fara tutun”având   scopul de a crește  nivelul de conștientizare în rândul tinerilor din scoala asupra riscurilor de sănătate asociate consumului de tutun si reducerea consumului de tutun în rândul elevilor al parintilor și al cadrelor didactice.

      În viziunea elevilor din clasele IX-XII, a cadrelor didactice care îi coordonează și a părinților implicați voluntar, activități ca :

sunt menite să prevină consumul de tutun în rândul elevilor din școala noastră.

           Astfel, elevii, împreună cu profesorii și părinții și-au propus să ofere colegilor  alternative placute si sanatoase de petrecere a timpului liber, prin activitati culturale si sportive demonstrand ca “Poti fi cool fara tutun”.

           La activitățile campaniei vor participa reprezentanți ai instituțiilor semnatare ale Acordului de parteneriat încheiat între C.J.R.A.E Gorj și aceste instituții dar și reprezentanți ai altor instituții  cu care Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” a încheiat propriile parteneriate educaționale cu Fundatia cultural-stiintifica „Gheorghe Magheru”,Fundatia culturala „Vertical”, Ziarul „ Vertical”.

       S-a amenajat un spatiu special, destinat informarii elevilor, parintilor si cadrelor didactice cu privire la scopul si activitatile  derulate in campania “Mai puțin tutun, mai multă viață!”. Elevii au fost invitati sa participe in numar cat mai mare la acest proiect.

        În ziua de 30 mai 2013, Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” seva încheia campania  “Mai puțin tutun, mai multă viață!” prin participarea la concursul interșcolar organizat de C.J.R.A.E. Gorj la Muzeul Județean de Istorie “Alexandru Ștefulescu” din Tg-Jiu, la ora 1000, unde fiecare unitate de învățământ va prezenta, într-un mod propriu, activitățile realizate.

            Conform experților Organizației Mondiale a Sănătății, în fiecare an se înregistrează aproximativ 3,5 milioane de decese provocate de fumat și la fiecare 24 de ore mor aproximativ 100 de fumători. Consumul de tutun este a doua cauză a mortalității în lume și în Europa.

 

                                       Coordonatori:

prof. Pătrășcoiu  Simona,

prof. Pecingină Camelia