Proiect ROSE
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Hub 3D Printing

       Începând cu data de 21 Ianuarie 2022, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” devine oficial hub de imprimare 3D, singurul de la nivelul jude╚Ťului, parte a francizei ECDL.  Prin proiectul 3D EDUTECH „Meseria┼čii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” derulat de ECDL Romania, Asocia╚Ťia Oamenilor de Afaceri din România, Dedeman Romania ╚Öi Ministerul Educa╚Ťiei, se urm─âre╚Öte certificarea a 20 de profesori la nivel na╚Ťional care ulterior s─â asigure preg─âtirea ╚Öi certificarea elevilor.. Informa╚Ťia ne-a fost oferit─â de domnul Marius Buzera, directorul acestei institu╚Ťii ╚Öcolare.

       În cadrul conferin╚Ťei de lansare a celei de a patra sesiuni a proiectului domnii Florin Pogonaru, pre╚Öedinte al AOAR ╚Öi Florian Lixandru secretar de Stat în ME, apreciau c─â ╚Öcolile trebuie s─â devin─â parte al efortului de  preg─âtire a tinerilor în acord cu noile tendin╚Ťe pe pia╚Ťa muncii ╚Öi anume pentru meseriile viitorului care sunt, sau vor fi complet automatizate. Tinerii au acum nevoie de alte competen╚Ťe ╚Öi abilit─â╚Ťi decât au avut p─ârin╚Ťii lor acum 30 de ani, iar competen╚Ťele de utilizare a tehnologiei informa╚Ťiei ╚Öi comunicarii devin indispensabile pentru integrarea pe pia╚Ťa muncii. Tot în aceast─â direc╚Ťie, domnul Marian Stas atr─âgea aten╚Ťia asupra importan╚Ťei redefiniri ╚Öcolii, în raport cu a╚Ötept─ârile pie╚Ťei muncii, în care printarea 3D, Inteligen╚Ťa artificial─â ╚Öi realitatea augmentat─â au devenit subiecte obi╚Önuite. Astfel, imprimarea 3D devine un punct de întâlnire pentru discipline (tratate pân─â acum individual de ╚Öcoala tradi╚Ťional─â) precum matematica, informatica, fizica, chimie, biologie, arte, etc.

        Tot în aceast─â direc╚Ťie, doamna Diana Popescu profesor la UP Bucure╚Öti, a apreciat c─â în ultimii 20 de ani acest tip de imprimare a p─âtruns în toate domeniile de activitate, începând de la printarea de obiecte industriale (material plastic, diferite materiale metalice, ceramice), medicin─â (implanturi inclusiv stomatologice, proteze),  domeniul de fashion (prinarea de înc─âl╚Ť─âminte personalizat─â), arhitectur─â (modele), art─â, etc ╚Öi va continua cu domenii care înc─â nu au fost descoperite.

              Prin acest proiect, profesorii de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” vor începe de s─âpt─âmâna viitoare, preg─âtirea primei grupe de 20 de elevi,  urmând ca la finalul semestrului 2 ace╚Ötia s─â poat─â fi evalua╚Ťi si certifica╚Ťi ca ╚Öi tehnicieni recunoscu╚Ťi în proiectarea ╚Öi imprimarea 3D. (verticalonline.ro)