Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
European internships

Build your future through European internships!

 

Sub egida ”Construie╚Öte-╚Ťi singur viitorul prin stagii de practic─â!”, în cadrul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru” se desf─â╚Öoar─â în aceast─â s─âpt─âmân─â mai multe activit─â╚Ťi de promovare ╚Öi valorizare a rezultatelor unor proiecte europene desfa╚Öurate în ultimul an  în cadrul unit─â╚Ťii.

Activit─â╚Ťile sunt cuprinse în calendarul European Vocational Skills Week 2020, organizat la nivelul întregii Uniuni Europene de c─âtre Comisia European─â.

Chiar dac─â, situa╚Ťia provocat─â de virusul SARS Cov2, a obligat toate ╚Öcolile din Târgu Jiu s─â se mute în mediul online ╚Öi odat─â cu asta ╚Öi toate activit─â╚Ťile, la manifest─âri au participat un num─âr mare de elevi, viza╚Ťi de noile proiecte europene, dar ╚Öi mul╚Ťi, inclusiv absolven╚Ťi, participan╚Ťi în astfel de proiecte în anii trecu╚Ťi.

Astfel, cadrele didactice au coordonat activit─â╚Ťile din cadrul laboratoarelor de chimie, de informatic─â sau chiar din parcul unit─â╚Ťii, iar elevii au participat online prin completarea  fi╚Öelor de lucru. Prezentarea activit─â╚Ťilor ╚Öi a concluziilor a fost realizat─â de c─âtre elevi sau absolven╚Ťi participan╚Ťi în proiecte anterioare. Elevii participan╚Ťi în proiectele Competen╚Ťe pentru secolul 21 pentru elevii din înv─â╚Ť─âmântul tehnologic ╚Öi Competente pentru viitor pentru elevii din invatamantul profesional, au desf─â╚Öurat sub coordonarea profesorilor Carmen Vulpe ╚Öi Carmen D─ân─âricu , lucrarea ”Determinarea varia╚Ťiei curbei de solubilitate a clorurii de sodiu în func╚Ťie de temperatur─â – folosind instrumente digitale mobile”.

Elevii participan╚Ťi în proiectul ” Integrating technology in the teaching process, path towards building 21st century skills” coordona╚Ťi de Ramona Usc─âtescu, Cristian Maria si Marius Buzera au derulat o serie de experien╚Ťe pentru determinarea durit─â╚Ťii apei, folosind instrumente digitale ╚Öi interpretare automat─â a datelor. De asemenea, elevii au prezentat ╚Öi un model de sta╚Ťie meteo mobil─â, realizat cu un echipament de tip Arduino, care poate fi amplasat─â în orice loca╚Ťie.

 Lucr─ârile continu─â pân─â joi, 12.11.2020 cu o masa rotunda – online pe tema „Rolul proiectelor europene in formarea competen╚Ťelor pentru secolul 21”  ╚Öi cu o lec╚Ťie demonstrativ─â pe teme interdisciplinare si integrare TIC în procesul didactic.

Materialele ob╚Ťinute în cadrul acestor manifest─âri vor fi valorificate ╚Öi publicate în Revista ”Cuget Liber” a liceului, dar ╚Öi pe site-ul acestuia pentru a putea fi utilizate ╚Öi de alte cadre didactice din alte unit─â╚Ťi liceale.

Prin activit─â╚Ťi se urm─âre╚Öte promovarea oportunit─â╚Ťilor de dezvoltare profesionl─â ╚Öi personal─â prin intermediul proiectelor europene în rândul elevilor, în special prin realizarea stagiilor de practic─â în institu╚Ťii de renume din Uniunea European─â.

 

sursa: https://www.verticalonline.ro/build-your-future-through-european-internships