Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Voluntariat

 

ACȚIUNE DE VOLUNTARIAT


     Comunitatea, elevii si profesorii Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” si Colegiului Tehnic Nr.2 din Tg-Jiu, s-au implicat sambata, 15 septembrie, in actiuni de voluntariat

      De sambata, 15 septembrie, Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu are o sala de consiliere primitoare si igienizata. Voluntarii au vrut sa participe astfel la schimbarea mentalității privind învățământul profesional și a oportunităților create elevilor.
       Avand ca tema Învățământul profesional - o cheie către succes!, evenimentul a fost organizat de ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE ȘI EDUCAȚIE COLORFUL MINDS si este un proiect sustinut in Campionatul de voluntariat OMV Petrom 2018.

       Scopul proiectului este creșterea atractivității învățământului profesional pentru elevi, părinți si alti factori implicati în procesul educativ, prin elaborarea unei strategii eficiente de promovare și orientare a elevilor în carieră.
       Actiunea desfasurata pe parcursul a patru ore a constat in amenajarea cabinetului de consiliere psihopedagogica, unde au participat, alaturi de elevi, membri ai asociatiei, cadre didactice, si reprezentanti OMV PETROM. Impreuna au dat culoare la propriu cabinetului, dupa ce l-au pregatit temeinic prin lucrari de reparare si zugravire a peretilor. Activitatea a fost incununata cu succes si cu buna dispozitie, amintind de puterea voluntariatului si a muncii in echipa.
       In cadrul acestui proiect mai au loc in perioada septembrie-octombrie urmatoarele activitati: Campanii de informare si constientizare privind specificul meseriilor, oportunitati, trasee educationale si profesionale, pentru 300 de elevi de clasele VII si VIII, în 6 unități școlare, și o Masa rotundă unde vor participa actori implicați în domeniul învățământului profesional (elevi, cadre didactice, parinti, reprezentanți AJOFM, CJRAE, OMV PETROM și agenți economici) pentru o mai bună cunoaștere a nevoilor pieței muncii de specialiști în domeniu.