Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Dar din rodul toamnei

                                                     

  Dar din rodul toamnei  (foto)

 

       Elevii și profesorii diriginți  de la Colegiul Tehnic  “General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu au desfășurat  prima activitate de voluntariat  din anul școlar 2017-2018 .

      Roadele acestei toamne bogate au fost împărțite cu prietenie și căldură copiilor cu nevoi speciale de la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă. Elevii celor două școli s-au cunoscut, au socializat, realizând împreună aranjamente florale, colaje , desene, toate inspirate de acest anotimp al bogăției și culorilor. Fructele de sezon , plăcinta cu mere, legumele, toate   s-au regăsit din belșug pe mesele acestor copii desosebiți. Aceste întâlniri sub forma atelierelor de lucru sunt foarte apreciate de toți elevii participanți, diferențele dispar, copiii se bucură de atenție și afecțiune.

      Pe parcursul acestui an școlar, cele două instituții de învățământ vor desfășura împreună multe activități, acțiuni de ecologizare, excursii, vizite la obiective culturale etc. Se realizează astfel o punte de legatură între copiii cu cerințe educationale speciale si elevii din scoala de masă. Toate aceste activități fac parte din proiectul educațioal „Să ne cunoaștem semenii”, proiect derulat începând cu anul 2010.

    Cadrele didactice implicate în acest proiect îi învață pe elevi să-si respecte semenii, să-i ajute necondiționat, să aibă un dezvoltat spirit de solidaritate, să fie toleranți și darnici. Aceste trăsături de caracter, odată dobandite, definitivează personalitatea  viitorilor adulți, responsabili, cu idei novatoare și spirit  de solidaritate.

 

                                                                                     Prof. ing. Carmen Dănăricu