Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Nu există sondaje definite.
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Ziua Nationala Brâncuși 2016

 

“Lăsați-mă să zbor!”

cuvintele artistului - au marcat sărbătorirea a 140 de ani de la nașterea  celui mai cunoscut român, Constantin Brâncuși


        La Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu manifestările au fost organizate de membri Catedrei de Limbă și comunicare: Carmen Mărgulescu, Lavinia Blându, Cătălina Marcela și Rocselana Verdeș -responsabil - care a prezentat viața, activitatea artistului și noi receptări ale operei brâncușiene; eleva Besoi Bianca Patricia din clasa a X-a D a recitat poezia “Un artist și o dorință”. Doamna profesoară Carmen Mărgulescu împreună cu elevii clasei a IX-a A: Cașotă Aniela, Muja Alexandra, Rusu Valentin, Bănicioiu Denisa, Huruială Ramona, Popescu Eduard au prezentat o altă față a lui Brâncuși – autorul de aforisme. Elevii Rusu Valentin și Muja Alexandra au interpretat un fragment din “Coloana nesfârșită”, de Mircea Eliade.

       Cum limba engleză este calea de comunicare a numeroaselor proiecte desfășurate în cadrul colegiului, elevul clasei X D, Bușe Alin, coordonat de Rocselana Verdeș a prezentat un bogat material ce a cuprins operele artului – sculptor, fotograf și pictor.

       Directorii colegiului, Buzera Marius și Pătrășcoiu Simona au ținut alocuțiuni despre Constantin Brâncuși. Ultimul cuvânt l-a avut prof. dr. ing. Buzera Marius, directorul Colegiului Tehnic “General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu, care și-a prezentat aprecierile pentru întreaga manifestare, aducând în atenția tinerilor valoarea operelor lui Constantin Brâncuși, faptul că suntem gorjeni fiind un atú în explorarea acestora, a semnificațiilor lor, a dezvoltării gustului pentru arta modernă.