COLEGIUL TEHNIC “GENERAL GHEORGHE MAGHERU”
În data de 21 martie 2013 s-au desfășurat mai multe activități dedicate Zilelor Francofoniei.
Organizator al acestor activități a fost d-na profesoară de limba franceză Cătălina Marcela.
Elevii s-au exprimat în limba lui Voltaire, jucând scenete în limba franceză. (Giura Bogdan - XC, Becheriu Delia - XIC, Cican Ana - XA , Negrea Cristian - XID)
Concursul ,,GASTRONOMIE ET CUISINE FRANCAISE” a fost activitatea cea mai ,, gustată” de elevi.
Echipe formate din elevi din clasele IX-XII s-au întrecut în prezentarea de mâncăruri specific bucătăriei franceze. Aspectul, gustul și prezentarea rețetei în limba franceză au cântărit în deliberarea juriului. (Dan Irina - bibliotecar, Băcilă Nicoleta - prof. limbi străine, Țucă Irina - psiholog, Stroie Valentin - informatician, Crînguși Adela - elev).
Premiul special a fost atribuit echipei cu nr. 5, formată din elevii clasei a XII-a A (Ștefanov Georgiana, Mandocescu Mădălina, Crintea Iustina).
Cel mai bun desert l-a realizat Echipa cu nr.3, clasa a XI a C (Andrei Adriana, Udrescu C., Cruceru L, Rusanescu L, Pilea R).
Aperitivul cel mai ,,apetisant” a fost cel al echipei cu nr.5.
La categoria ,,felul principal” și-a adjudecat premiul echipa cu nr.4 (Găina Loredana, Gogu Lorena), cu un delicious ,,cordon bleu”.
Toți participanții au “savurat” evenimentul.