Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Sunte-ți de acord cu susținerea "Bacalaureatului Perofesional"?

DA.
DA.
100% [1 Vot]

NU.
NU.
0% [0 Voturi]

Nu știu.
Nu știu.
0% [0 Voturi]

Voturi: 1
Trebuie să te conectezi pentru a vota.
Pornit: 07 noiembrie 2012, 14:22
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Generalul Gheorghe Magheru - in memoriam

 

 

Generalul Gheorghe Magheru - in memoriam 

 

       Orașul Târgu Jiu a dat de-a lungul timpului numeroase personalități, una dintre acestea este ocrotitorul spiritual al școlii noastre, generalul Gheorghe Magheru. Spiritul de sacrificiu, iubirea de țară, patriotismul de care a dat dovadă generalul Magheru, atât în timpul revoluție de la 1848, în lungul exil în care a fost forțat să plece după înfrângerea revoluției, dar și lupta unionistă reprezintă un exemplu pentru noi, generația mai tânără.

       Pe 23 martie 2018, la împlinirea a 138 de ani de la trecerea în neființă a generalului Gheorghe Magheru, ca o dovadă de recunoștință, elevii clasei a X-a C, au depus o coroană de flori la statuia ce reprezintă bustul generalului din curtea Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”.

       Cuvintele celebre rostite de general: „Eu, fraților, sunt român și, ca român, mă simt ferice de a muri pentru țara mea” își regăsesc însemnătatea  mai ales în anul Centenarului Marii Uniri, când comemorăm jertfa înaintașilor noștri pentru crearea statului național. „Generalul Gheorghe Magheru” este viu în conștiința noastră prin faptele sale și prin exemplul său.

 

  Bologan Adina, Afrim Andreea, Clasa a X-a C

Concurs creaTIC

 

Concurs creaTIC

 

     Realizați un poster care să informeze elevii și profesorii din școala ta cu privire la desfășurarea unui simpozion cu privire la celebrarea Centenarului Marii Uniri a României cu Basarabia din 27.03.1918, la Muzeul Județean din localitate. Lucrările simpozionului au loc în data de 27.03.2018 ora 17 în cadrul muzeului și au ca invitați speciali un profesor de istorie  și un elev din cadrul școlii voastre. Simpozionul este organizat de către Muzeul Județean, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean și Societatea de Științe Istorice din cadrul județului vostru.

     Posterul va avea formatul A3, va conține imagini representative pentru context și va trebui să asigure furnizarea tuturor acestor informații într-o manieră estetică și eficientă. Se pot prezenta și alte informații care sunt considerate de interes.

            Cu titlu de recomandare:

       Conditii pentru un poster reușit!

      Ponderea textului  maxim 20%, elementele grafice  maxim 40% și restul spatiu liber.  Informațiile trebuie  aliniate logic. Utilizarea unui număr limitat de fonturi. Se utilizează 2-3 culori, culoarea de fond pentru tot posterul în tonuri calde.

    Fișierul va fi salvat în format pdf și va fi trimis la adresa liceumagheru@yahoo.com specificându-se autorul, profesorul îndrumător și școala de proveniență.


Marin Sorescu


MARIN SORESCU - Singur printre poeți

 

      "Prietene, zicea el, sufletul se vindecă cu descântece. Aceste descântece sunt vorbele frumoase care fac să se nască în suflet înțelepciunea." PLATON

       Elevii Colegiului Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu au participat la activitatea care a marcat împlinirea a 82 de ani de la nașterea lui Marin Sorescu, sub îndrumarea prof. Mărgulescu Carmen și Blîndu Lavinia. Activitatea s-a desfășurat în incinta Secției de Artă  "Iosif Keber" a Bibliotecii Județene "Christian Tell".


Calendar bac 2018

 

Calendarul

Examenului național de Bacalaureat 2018

 

           Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie - 2 februarie 2018. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.       

           Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

           Conform calendarului aprobat priordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 - 15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

              Prima probă scrisă - Limba si literatura română - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă - Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă - la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - se va desfășura joi, 28 iunie.

             Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

 

ECDL

 

CENTRU DE TESTARE ECDL (link)

 

       Vă informăm că din data de 04.12.2017 COLEGIUL TEHNIC "GENERAL GHEORGHE MAGHERU" - Targu Jiu a fost acreditat ECDL, devenind Centru de testare acreditat ECDL.

       Acum facem parte din rețeaua națională de centre de testare acreditate ECDL, rețea care cuprinde prestigioase instituții de învățământ preuniversitar și universitar și centre de pregătire profesională de pe întreg teritoriul țării noastre.

ECO HARTA ROMÂNIA MARE

 

ECO HARTA - "ROMÂNIA MARE" (foto)

 

       Profesorii și elevii voluntari de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, alături de Asociația „Victoria Internațional” și alte 5 licee din județul Gorj: Liceul Roșia Jiu, Liceul Tehnologic Baia de Fier, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” și Colegiul Tehnic „Henri Coandă” au derulat în perioada 15.11 – 01.12.2017 proiectul ECO HARTA ROMÂNIA MARE.

      După cum știm cu toții, educația ecologică este foarte importantă în societatea contemporană; prin intermediul acesteia oamenii câștigă deprinderi, abilități, cunoștințe, de care vor avea nevoie pentru gestionarea eficientă a resurselor naturale și pentru menținerea calității mediului.

        De asemenea, școala de astăzi are datoria să-i învețe pe elevi să-și iubească țara și să respecte valorile naționale.

        Cu susținerea Centrului Național de Informare și Promovare a Turismului „Constantin Brâncușu”, a Primăriei Tg-Jiu (prin intermediul d-lui viceprimar Adrian Tudor), dar și cu implicarea extraordinară a d-lui prof. de istorie, d-l Andrei Popete Pătrașcu, elevii au realizat din dopuri reciclate de plastic harta României Mari, a României „dodoloațe”, rotunde, așa cum o știm, la 1 decembrie 1918, data Marii Uniri.

            Le mulțumim profesorilor, elevilor voluntari și celorlalți participanți la proiect! 1 Decembrie 2017

 

Ziua Națională a României (foto)

          1 Decembrie 2017, zi mohorâtă din punct de vedere meteorologic, dar nu și în sufletele românilor. Gorjenii au sărbătorit cum se cuvine această zi. În Piața Prefecturii din Tg-Jiu au fost prezenți și reprezentanții Colegiului nostru.

 

Promovam Gorjul, Promovam Romania!

 

Promovăm Gorjul, Promovăm România! (foto)

 

     În cinstea zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" împreună cu Centrul Național de Promovare a Turismului  "Constantin Brâncuși" Gorj au desfășurat o activitate de promovare a județului.

    Activitatea a avut ca scop cunoașterea evenimentelor istorice de la 1 Decembrie 1918, care au dus la formarea României Mari, precum și prezentarea obiectivelor turistice și promovarea turismului în zonă.

   În scopul ascuns, dar bine gândit de coordonatori a fost impulsionarea elevilor să devină promotori ai obiectivelor turistice din județ și să le transforme într-o sursă de existență viabilă.

 


 

 


Activitate plantare pomi

 

Activitate plantare pomi (foto)


      Elevii de la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu împreună cu cadrele didactice coordonatoare au răspuns pozitiv la apelul inițiativei „Plantăm fapte bune în România“ și au participat împreună cu  Asociația Team for NEXT GENERATION la una dintre cele mai mari acțiuni de împădurire care s-a desfășurat până acum în județul Gorj.

     Plantarea copăceilor s-a desfășurat vineri, 18 noiembrie, pe raza comunei Vladimir. Puieții de salcâm și cer au prins rădăcini pe o suprafață de 1.8 ha, teren neproductiv și cu pericol de alunecare.

       Au fost plantați 4000 puieți de salcâm și 5000 puieți de cer pe un teren destul de greu accesibil din cauza ploilor din ultima vreme.

       În urma activității de plantare sau de organizare, voluntarii vor primi certificatul Green Endorsement, Organizatorii locali au fost Asociația Team for NEXT GENERATION, Primăria și Consiliul local Vladimir.

 

                                                                                                                       sursa:plantamfaptebune.ro

Dar din rodul toamnei

 

Dar din rodul toamnei (foto)

 

       Elevii și profesorii diriginți  de la Colegiul Tehnic  “General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu au desfășurat  prima activitate de voluntariat  din anul școlar 2017-2018 .

      Roadele acestei toamne bogate au fost împărțite cu prietenie și căldură copiilor cu nevoi speciale de la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă. Elevii celor două școli s-au cunoscut, au socializat, realizând împreună aranjamente florale, colaje , desene, toate inspirate de acest anotimp al bogăției și culorilor. (more...)

 

                                                                            Prof. ing. Carmen Dănăricu


Balul Bobocilor 2017

 

Balul Bobocilor 2017 (foto)


 

      Joi, 16 noiembrie 2017, a avut loc în incinta restaurantului Anna Summer Events, Balul Bobocilor 2017 al elevilor de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu. Spectacolul  de anul acesta a fost presărat de momente de real talent la dans, actorie și pantomimă, susținute de către candidați, precum și de invitați speciali.

Mulțumim juriului pentru obiectivitate, sponsorilor pentru generozitate, organizatorilor pentru profesinalism și doamnelor directoare pentru susținere.

         În finalul spectacolului Trupa CIA a susținut un recital incendiar.

         În urma jurizării, premiile obținute au fost următoarele:

- Lăudat Elena Denisa - Premiul III
-Grădinaru Roxana Elena - Premiul II
- Drăgoeanu Daniela - Miss Boboc 2017
- Mihalcea Cătălina Maria - Miss Popularitate

- Popescu Marian Eduard - Premiul III
- Sterea Ionel Albert - Premiul II
- Buzatu Victor Andrei - Mister Boboc 2017
- Robonțu Darius Zenovian - Mister Popularitate