Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Sunte-ți de acord cu susținerea "Bacalaureatului Perofesional"?

DA.
DA.
100% [1 Vot]

NU.
NU.
0% [0 Voturi]

Nu știu.
Nu știu.
0% [0 Voturi]

Voturi: 1
Trebuie să te conectezi pentru a vota.
Pornit: 07 noiembrie 2012, 14:22
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Spectacol de teatru

 

Spectacol de teatru

 

          "O întâmplare cu haz" de Carlo Goldoni este un joc comic în care, o dată în plus, se demonstrează că minciuna are picioare scurte. Este exact ceea ce urmărim în spectacolul nostru, clădit pe fond cavaleresc: să ne bucurăm jucând, să dăm frâu liber veseliei și calităților actoricești, și să dovedim încă o dată că simplu nu înseamnă simplist, dar că poate fi remarcabil.

 

                                                                           Horațiu Ioan Apan


Zilele Brâncuși

 

Sărbătorirea zilelor Brâncuși la Târgu-Jiu

 

         "Domni și domnițe în ținute de gală, militari și autorități publice, dar și zeci de târgujieni curioși au luat parte ieri la o procesiune dedicată împlinirii a 75 de ani de existență a Căii Eroilor. Evenimentele au avut loc duminică la Poarta Sărutului a lui Constantin Brâncuși, iar întreg alaiul a pornit pe jos spre Coloana Infinitului...

         ...Aproximativ 20 de tineri au recreat atmosfera de acum 75 de ani. Fetele au purtat rochii din mătase și pălării, iar băieții au venit îmbrăcați în frac și papion. Soldații au pornit alături de reprezentanții autorităților publice în sunet de fanfară spre Coloana Infinitului. Din alai au făcut parte și mai mulți preoți, exact ca atunci când Brâncuși ne-a lăsat Calea Eroilor..."

                                                                                             sursa: gorjexclusiv.ro

Preselecție Proiect European

 

A N U N Ț

 

       Selecția elevilor pentru proiectul LdV–IVT - Practical training stages at European level for the students in the field of Ecologist Technician and eviromental protection, va avea loc în zilele de miercuri, joi, respectiv 19,19 decembrie, ora 13.00 în cabinetul de biologie.

       Probele de selecție sunt:

       Miercuri - Test grilă - gramatica limbii engleze (25 de întrebări cu patru variante de răspuns din care una corectă

                   - Eseu în limba engleză cu tema: Poluare și protecția mediului (recomandat 50 de rânduri)

        Joi - Test grilă - specialitate (25 de întrebări cu patru variante de răspuns din care una corectă)

             - Interviu: cunoștințe generale de specialitate și limba engleză.

         Bibliografie: 1. Factori de degradare a echilibrului ecologic (M1-clasa a X-a)


NOTA :

          Rezultatele vor fi afișate vineri, 20.12.2013

          Contestațiile se pot depune Vineri, 20.12.2013, iar rezultatele la contestașii vor fi anunțate luni, 23.12.2013.  

                  

Halloween 2013

 

H a l l o w e e n  2013

 

         În ziua de joi, 31.10.2013, va avea loc în incinta Colegiului Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu sărbătorirea zilei de "Halloween". Spectacolul va începe la orele 11.00.

Probe de concurs:

    - mimă,

    - concurs de măști,

    - dovleac decorat,

    - dovleac gătit (placinta de dovleac, tort de dovleac, dovleac copt)

 

        Înscrierile se fac la dna Băcila Nicoleta.

 

 


Campionat de fotbal

 

Campionat de fotbal

 

       Campionatul de fotbal al liceului s-a desfășurat în perioada 07.10.2013-22.10.2013. Meciurile s-au desfășurat după un sistem eliminatoriu. În finala s-au calificat echipele claselor 10D și 12 D, meciul fiind câștigat de echipa clasei 10 D cu scorul de 4-2 (0-0).

        Felicitări câștigătorilor și le urăm mult succes la faza pe județ. 


Proiect Polonia 2013-2014

 

 

 "Bridge across Common European Cultural Heritage" 


        În cadrul priectului bilateral Comenius "Bridge across Common European Cultural Heritage", în perioada 25.05.2014-05.06.2014, un grup de 4 profesori și 25 de elevi din Polonia, vor lua parte la o serie de activități pe teme culturale, menite să creeze o punte spirituală între cele două țări partenere. Anterior acestei vizite, Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" a mai primit vizita a 2 profesori de la liceul partener din Polonia în perioada 17-19 octombrie 2013 care au pregătit sosirea grupului de elevi și profesori din luna mai.

        Tot în cadrul acestei vizite se vor efectua cursuri lingvistice de limba română pentru oaspeții polonezi.

 


Ecologizare

 

Ecologizare - Let's do it Romania

 

        Sâmbătă, 28.09.2013, 57 de elevi de la clasele IX C, X B, XI A, XI C, XII C, însoțiți de profesorii Blîndu Lavinia, Cătălina Marcela, Măgureanu Simona, Mărgulescu Carmen, Mocanu Emilia și Uscătescu Ramona au participat la acțiunea de voluntariat Let's do it Romania.

        Într-un timp relativ scurt, elevii și profesorii au reușit să umple peste 200 de saci cu PET-uri, pungi de plastic, și altele. Purtând mănuși, aceștia nu s-au jenat să adune toate deșeurile care dădeau o imagine sumbră zonei "Aleea Macului – Narciselor – Căpitan Buzatu", de la marginea orașului.

         Datorită cantității imense de gunoaie, această zonă părea imposibil sau dificil de curățat, dar datorită elevilor care au demonstrat spirit practic și de echipă, civism și dorința de a avea un oraș curat, câmpul și-a recuperat verdele natural și proaspăt.

       Dar „cu o floare nu se face primăvară”. Pentru ca munca noastră să nu fie zadarnică, haideți să facem mai mult, „să ecologizăm și modul nostru de a gândi și acționa”. Scriem asta, pentru că în timp ce noi ne luptam cu gunoaiele, doi cetățeni, ignorându-ne, se pregăteau să descarce o căruță cu altele chiar lângă sacii colectați de noi. Acest lucru ne obligă la campanii care să ajute la formarea unei culturi ecologice a cetățenilor orașului nostru.

Catedra de Industrie Alimentară

 

Excursii de documentare

 

An școlar 2011 – 2012


          Catedra de Industrie Alimentară a realizat în perioada 4 – 6 aprilie 2012 o excursie de documentare la unități cu profil alimentar din zona Brașovului. De asemenea, s-au vizitat o serie de obiective turistice de pe traseu: Tg-Jiu- Vâlcea (Mânăstirea Cozia) – Sibiu (vizită oraș) – BRAȘOV (vizita turistică si de specialitate a orașului și a județului:  vizitarea fabricii de bere Ursus-Ciucaș - Brașov, fabrica de Zahăr de la Bod, Fabrica de Cipsuri Chio Chips – Ghimbav) – Poiana Brașov  – Rucăr Bran (Castel Bran).

 

An școlar 2012 - 2013


          În perioada 01 – 03 iulie 2013 catedra de Industrie alimentară din cadrul Colegiului nostru a efectuat o excursie de documentare la Rm – Vâlcea.

       Obiectivele excursiei au fost: Fabrica de Conserve de Legume și Fructe de la Râureni, Statiunile Călimănești – Căciulata, Ocnele Mari, Mânăstirea dintr-un Lemn, Mânăstirea Bistrița, Mânăstirea Horezu, Muzeul Trovanților.

         De asemenea, pe 09 iulie 2013 elevii claselor a IX a A, a IX a B și a X a A au vizitat Fabrica de Ciocolată de la Buzești – Crasna (Chocolats Carels Company), unde  au aflat povestea ciocolatei belgiene chiar de la proprietara fabricii, doamna Marie Carels.

Acordare Premiu

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie,

a premiat Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu

 

 

           Proiectul – Să ști mai multe, să fi mai bun pentru tine și pentru alții – realizat de elevii și cadrele didactice de la  Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” a câștigat  Concursul National -” Să ști mai multe să fi mai bun” – domeniul Tehnic – ediția 2013, obținând cel mai mare punctaj dintre toate domeniile.

          Competiția s-a desfășurat în perioada 1- 5 aprilie 2013 și a constat în derularea, la nivelul fiecărei unități de învățământ din țară de activități cu caracter non-formal.

          Astfel, Colegiul Tehnic General Gheorghe Magheru devine prima unitate din tara care reușește să și apare trofeul câștigat cu an înainte. Iată o fotografie de la premiere, 15 iunie 2013, delegația CTGGM cu ministrul Educației, Remus Pricopie.

 

         Articol preluat de pe http://cornelsomicu.wordpress.com

Piesă de teatru

 

Emotie , bucurie si pasiune

pe scena Teatrului “Elvira Godeanu”

 

         

          Miercuri, 05.06.2013, echipa de teatru a Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” a oferit cu mare dragoste momente de bucurie si emotie colegilor si profesorilor lor .

          Cei treisprezece “mici-mari actori” Anca Cican (X A), Roncea Albert (IXF) , Arsenie Cristian (IXD), Jipa Ana Maria (IXC), Ghita Marius (IXD), Chimion Stelian Dumitru (XIC), Rosca Bianca (IXC), Cioploiu Madalina (IXC), Mincea Stefania (IXC), Giura Bogdan (XC), Badea Viorel (IXC), Mitru Oana (XC) au concurat cu piesa “ Jocul de-a vacanta” de Mihail Sebastian in cadrul celei de-a 11-a editii a festivalului de teatru Constantin Stanciovici Branisteanu .

          Desi extrem de tanara ( 9 elevi din clasele a IX, 4 elevi din clasele a X_a si un elev din clasa a XI-a, ) echipa pregatita de Cristinel Dobran a demonstrat destula maturitate .

           Spectatorii au aplaudat cu frenezie apreciind efortul depus de dragii nostri elevi .

Profunzimea replicilor de personaje adulte si machiajul impecabil, au ascuns cu dibacie varsta actorilor care interpretau rolurile .

           Luindu-si fiecare rolul in serios , elevii au reusit sa se identifice cu personajul, unii dintre ei stralucind cu adevarat .

          Ce-ai putea sa-i reprosezi lui Bogdan Giura, caruia rolul interpretat i-a venit ca o manusa, sau elevei Ana Cican care a uimit prin maturitate .

           Felicitari tinerei noastre echipe pentru minunatele momente pe care ni le-a oferit !

 

"Poți fi cool fără tutun"

 

                                               CAMPANIE ANTIFUMAT LA

Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu 


   Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, Direcția de Sănătate Publică Gorj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj și Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie – Filiala Oltenia, a lansat pe 7 mai 2013 a doua ediție a campaniei antifumat  “Mai puțin tutun, mai multă viață!”. Activitățile se vor desfășura în școlile și liceele din județul Gorj și marchează ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ TUTUN, celebrată în fiecare an pe data de 31 mai.

          În perioada 7 – 30 mai 2013, Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” va desfășura campania antifumat “Mai puțin tutun, mai multă viață!” sub sloganul “Poti fi cool fara tutun” având   scopul de a crește  nivelul de conștientizare în rândul tinerilor din scoala asupra riscurilor de sănătate asociate consumului de tutun si reducerea consumului de tutun în rândul elevilor al parintilor și al cadrelor didactice.

            În ziua de 30 mai 2013, Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” seva încheia campania  “Mai puțin tutun, mai multă viață!” prin participarea la concursul interșcolar organizat de C.J.R.A.E. Gorj la Muzeul Județean de Istorie “Alexandru Ștefulescu” din Tg-Jiu, la ora 1000, unde fiecare unitate de învățământ va prezenta, într-un mod propriu, activitățile realizate.

       Conform experților Organizației Mondiale a Sănătății, în fiecare an se înregistrează aproximativ 3,5 milioane de decese provocate de fumat și la fiecare 24 de ore mor aproximativ 100 de fumători. Consumul de tutun este a doua cauză a mortalității în lume și în Europa.

 

                                       Coordonatori:

prof. Pătrășcoiu  Simona,

prof. Pecingină Camelia