Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Sunte-ți de acord cu susținerea "Bacalaureatului Perofesional"?

DA.
DA.
100% [1 Vot]

NU.
NU.
0% [0 Voturi]

Nu știu.
Nu știu.
0% [0 Voturi]

Voturi: 1
Trebuie să te conectezi pentru a vota.
Pornit: 07 noiembrie 2012, 14:22
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Incepere an scolar 2016-2017

 

Festivitate de Deschidere 2016-2017

 

Luni, 12.09.2016, va avea loc, în cadrul unei manifestări festive, ceremonia de deschidere a noului an școlar 2016-2017.

Sunt invitati să participe alături de elevi și cadrele didactice, repreyentanți ai Primăriei Tg-Jiu, COnsiliului Județean Gorj, Poliției Municipale Tg-Jiu, S.C. Artego S.A. precum și părinții și prietenii elevilor. 

Vă așteptăm în incinta liceului nostru începând cu orele 9.30.

Concursul Ekphrasis

Concursul “Ekphrasis” la prima ediție (foto)

     După ce ani la rând Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” ne-a obișnuit cu Concursul de Creație literară “Cititul dăunează grav inculturii”, începând din acest an avem competiția județeană “Ekphrasis”. Ieri, 20 mai 2014, reprezentantii Colegiului Tehnic “Gheorghe Magheru” din Tg Jiu i-au premiat pe câstigătorii concursului Ekphrasis! 

     Cei mai talentati tineri au primit diplome de merit si cărti. La eveniment au participat și reprezentantii Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuși” dar și actori de la Teatrul Elvira Godeanu. Organizatorii și-au propus ca anul acesta să omagieze două personalități: Constantin Brâncuși și Tudor Arghezi. Elevii interesati de această competiție au putut opta fie pentru secțiunea creație literară, fie pentru arte vizuale.

 


Vizita de studiu

Elevii de la Colegiul Tehnic Gheorghe Magheru

studiază la unul dintre cele mai titrate centre ce cercetare din lume (foto)


     Deși acum mai puțin de 2 săptămâni, 20 de elevi de la specializarea Tehnician Ecolog și Protectia Calitatii Mediului își primeau  certificatele lingvistice pentru pregătirea din țară de la domnul prefect Alin Văcaru, acum aceștia traiesc un vis frumos, poate cel mai frumos al vieții lor de până acum, în Lisabona Portugalia. Aici, aceștia  studiază disciplina – Poluarea și Protecția Mediului la unul dintre cele mai cunoscute centre de cercetare din lume  - INSTITUTO NACIONAL DE SAUDE DOUTOR RICARDO JORGE, instituție ce a fost creat la începutul secolului  trecut. Acum acesta este renumit pentru cercetările și descoperirile în doemniului protecției mediului, al dezastrelor naționale, dar și în probleme de genetică, dezastre epidemiologice și sănatatea alimentară. Aici, doar în domeniul protecției mediului lucrează peste 60 de cercetători cu doctorate luate în diferite colțuri ale lumii, de la care elevii gorjeni vor putea descifra tainele meseriei lor viitoare.

     Pentru a ajunge sa studieze aici, elevii au trecut mai multe teste și examene, dar și mai multe activități de formare – profesională, lingvistică, pedagogic și chiar culturală. De asemenea, s-a dus o asiduă negociere între Colegiul Tehnic Gheorghe Magheru ca organizație de trimitere și institutul portughez, negociere care până la urmă s-a soldat cu succes, cele două instituții nefiind la prima colaborare de acest fel și sperăm noi nici la ultima.

PROIECT PORTUGALIA 2014

 

 

PROIECT PORTUGALIA (link FOTO)

 

          Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu are în derulare un proiect denumit "Strategii de practica la nivel european pentru elevii din cadrul specializării Tehnician ecolog și protecția calității mediului" (site-"LLP/LDV/IVT/2013/RO/288") în PORTUGALIA. Stagiul de pregătire se desfășoară în două fluxuri de elevi, câte 10 elevi pe flux timp de 3 săptămâni.

          Criteriile de selecție a elevilor participanți, au vizat:

              - cunoașterea limbii engleze

              - rezultate notificabile la olimpiadele scolare

              - portofoliu cu activități extracurriculare si activități de voluntariat

              - conduită morală exemplară

 

EDEN GARDEN IS NEAR US

 

"EDEN GARDEN IS NEAR US"

elevi și profesori de la „Magheru” în Turcia (link site)

 

     În perioada 19-23 mai 2014, reprezentanții Colegiului Tehnic “General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu au participat la cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectului de tip Comenius Multilateral “EDEN GARDEN IS NEAR US”. Echipa participantă la mobilitate a inclus un număr de 2 profesori și 8 elevi (Armegioiu Bianca, Avrămescu Lucian, Ghebaură Diana, Iordache Valentin, Mitru Oana, Moșoi Ionuț, Pîrvuțoiu Alexandru și Ungureanu Bianca), de clasa a XI-a, specializarea tehnician ecolog și protecția calității mediului.

      După prima întâlnire din România, din martie 2014, proiectul, centrat pe valorificarea și conservarea rezervațiilor naturale din fiecare țară participantă, a continuat cu întâlnirea găzduită de Kozakli Anadolu Lisesi, din minunata zonă centrală a Turciei.

      Activitățile proiectului includ dezbateri pe teme de actualitate legate de arealele naturale protejate din fiecare țară participantă, analiza punctelor tari și a punctelor slabe din acest domeniu, aflat în momentul de față într-un echilibru extrem de instabil.

      Dintre obiectivele turistice din Capadocia relevante pentru tematica abordată se numără Șemineele Zânelor, dealurile Temenni, Valea Ihlara, Munții Erciyes, Muzeul în aer liber Göreme și multe altele.


Proiect "Dezvoltarea resurselor umane"

 

,,Dezvoltarea competentelor profesionale ale formatorilor din domeniul Resurse naturale și protectia mediului (foto)

 

  Project no. LLP-LdV/VETPRO/2013/RO/331  (link site)

        În cadrul acestei acțiuni cadrele didactice participante au asistat la desfășurarea orelor de specialitate derulate în laboratoare tehnice, sub forma unor asistențe în școli cu profil similar din Portugalia; au realizat împreună cu cadre didactice din Portugalia a unor fișe de lucru, teste de evaluare, proiecte, portofolii; au analizat modul de organizare a aparaturii din laboratoare, de corelare  a activității teoretice cu activitățile practice; au realizat un schimb de experiență prin organizarea unor mese rotunde și dezbateri pe teme educaționale: tehnici moderne de învățare bazate pe TIC și interdisciplinaritate, realizarea parteneriatelor cu agenții economici.

 


210 ani de la nașterea Generalului Gheorghe Magheru

 

210 ani de la nașterea Generalului Gheorghe Magheru (link)

 

        Marți, 29 aprilie a.c. la Muzeul Județean “Alexandru Ștefulescu”, Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” a sărbătorit 210 ani de la nașterea patronului spiritual, generalul pașoptist Gheorghe Magheru. Evenimentul s-a bucurat de prezența mai multor oficialități: Alin Văcaru-prefect de Gorj; Ciprian Florescu-vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj; George Alexandrescu-inspector școlar; Ion Elena-director CJRAE Gorj ș.a.

Scoli pentru un viitor verde

PROIECT EDUCAȚIONAL

În căutarea Raiului-Rezervații naturale din Nordul Gorjului

       

            “Echipa verde” a Colegiului Tehnic “General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu este formata din 25 de elevi , clasele 9-12 , Calificarea - tehnician ecolog și protecția calității mediului. Activitățile in domeniul protecției mediului constitue o prioritate a acestui grup de tineri inimoși.

            Votați această activitate aici.

Program de activități Săptămâna altfel 2014

 

Programul activităților extracurriculare

din perioada 7-11 aprilie 2014 (link foto)

 

În săptămâna 07-11.04.2014 vor avea loc în cadrul activității "Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!" o serie de manifestări după acest program.Ambasadorul Poloniei în Gorj

 

Ambasadorul Poloniei în Gorj(link) 

 

             Ambasadorul Poloniei, Marek Szczygiel,  a participat, marți, 25 martie, la expoziția „În ritmul epocii. Viața Kazimierei Iłłakowiczówna”, ce a avut loc la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu“. La manifestare a participat un grup de profesori și elevi de la Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu, implicați într-un proiect Comenius Bilateral, având ca partener Liceul "I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IM. GEN. JOSEF BEMA" din OSTROŁÊKA, POLONIA.

              Tot marți, ambasadorul va depune o coroană de flori la mormintele soldaților polonezi care se află la Cimitirul Eroilor din Târgu Jiu. Potrivit programului furnizat de ambasadă, diplomatul polonez va vizita și Muzeul Tezaurului de la Tismana, unde a fost păstrat tezaurul Poloniei în timpul celui de-al doilea război mondial.

Simulare Bacalaureat 2014

 

 

Simulare Bacalaureat 2016

     

          Ca urmare a Ordinului MECTS Nr. 3069/14.01.2016 , în luna martie va avea loc simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2015-2016, după următorul calendar:

- 7 martie 2016 Simularea probei E)a) – proba scrisa – Limba si literatura româna

- 9 martie 2016 Simularea probei E)c) – proba scrisa – Matematică

- 10 martie 2016 Simularea probei E)d) – proba scrisa – Proba la alegere a profilului si specializarii

 

      Probele încep la ora 9.00 în fiecare zi de examen și durează trei ore. 

      Elevii sunt obligați să se prezinte în săli până cel mult la ora 8.30. Elevii trebuie să aibe asupra lor doar cartea de identitate, fără alte surse de documentare.

       Sălile de examen vor fi supravegheate audio și video pentru asigurarea corectitudinii desfășurării examenului.

       Programarea elevilor pe săli este afișată la avizierul școlii.