Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Sunte-ți de acord cu susținerea "Bacalaureatului Perofesional"?

DA.
DA.
100% [1 Vot]

NU.
NU.
0% [0 Voturi]

Nu știu.
Nu știu.
0% [0 Voturi]

Voturi: 1
Trebuie să te conectezi pentru a vota.
Pornit: 07 noiembrie 2012, 14:22
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Ziua Mondiala A Alimentatiei 2014

 

Ziua Mondială a Alimentației

16 octombrie 2014

 

          Sub egida „Ai grijă de tine!”, joi, 16 octombrie 2014, la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” au avut loc mai multe activități.

          Astfel, elevii de la specializarea „Tehnician Analize Produse Alimentare” au participat la un concurs de preparate culinare și la un concurs de desene pe tema „Alimentație sănătoasă”. De asemenea, s-au prezentat materiale Power Point și referate pe aceeași temă.

          Rezultatele proiectului vor fi analizate la o masă rotundă realizată cu profesorii coordonatori de la cele trei școli partenere: C.T.G.M Tg-Jiu, Colegiul Tehnic Motru și C.S.E.I Tg-Jiu.

 

Ziua Internațională a Educației

 

"Ziua Internațională a Educației"

 

          Vineri, 03 octombrie 2014 s-a sărbătorit "Ziua Internațională a educației" la CTGM, print-o paletă de activități, având ca grup țintă atât elevii cât și profesorii:-șase grupe de căte patru elevi din clasele a IX-a și a X-a s-au întrecut într-un concurs pluridisciplinar cu tema "Care pe care!". Titlul a fost adjudecat pentru a II-a oară de clasele a IX-a și a X-a E.Elevii din clasele a XI-a au prezentat materiale powerpoint  cu tema "Ai carte, ai parte!".Elevii clasei a II-a au dezbătut tema "Rolul profesorului în societatea contemporană", coordonați de prof. Catalina Marcela.Prof. Băcilă Nicoleta a propus spre dezbatere "Literatura română contemporană, în cadrul comisiei"Știință și comunicare"."

 


ANUNȚ PROIECTE

Proiect Italia

 

PROIECT ITALIA (link FOTO)

 

          Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu are în derulare un proiect denumit "Strategii de practica la nivel european pentru elevii din cadrul specializării Tehnician ecolog și protecția calității mediului" (site-"LLP/LDV/IVT/2013/RO/288") în ITALIA. Stagiul de pregătire se desfășoară timp de 3 săptămâni.

          Criteriile de selecție a elevilor participanți, au vizat:

              - cunoașterea limbii engleze

              - rezultate notificabile la olimpiadele scolare

              - portofoliu cu activități extracurriculare si activități de voluntariat

              - conduită morală exemplară

 

 

BACECH-PROJECT

 

 "Bridge across Common European Cultural Heritage" (foto)


        În cadrul priectului bilateral Comenius "Bridge across Common European Cultural Heritage", în perioada 25.05.2014-05.06.2014, un grup de 4 profesori și 25 de elevi din Polonia, iau parte la o serie de activități pe teme culturale, menite să creeze o punte spirituală între cele două țări partenere. Anterior acestei vizite, Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" a mai primit vizita a 2 profesori de la liceul partener din Polonia în perioada 17-19 octombrie 2013 care au pregătit sosirea grupului de elevi și profesori din această perioadă.

        Tot în cadrul acestei vizite se vor efectua cursuri lingvistice de limba română pentru oaspeții polonezi.


Incepere an scolar 2016-2017

 

Festivitate de Deschidere 2016-2017

 

Luni, 12.09.2016, va avea loc, în cadrul unei manifestări festive, ceremonia de deschidere a noului an școlar 2016-2017.

Sunt invitati să participe alături de elevi și cadrele didactice, repreyentanți ai Primăriei Tg-Jiu, COnsiliului Județean Gorj, Poliției Municipale Tg-Jiu, S.C. Artego S.A. precum și părinții și prietenii elevilor. 

Vă așteptăm în incinta liceului nostru începând cu orele 9.30.

Concursul Ekphrasis

Concursul “Ekphrasis” la prima ediție (foto)

     După ce ani la rând Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” ne-a obișnuit cu Concursul de Creație literară “Cititul dăunează grav inculturii”, începând din acest an avem competiția județeană “Ekphrasis”. Ieri, 20 mai 2014, reprezentantii Colegiului Tehnic “Gheorghe Magheru” din Tg Jiu i-au premiat pe câstigătorii concursului Ekphrasis! 

     Cei mai talentati tineri au primit diplome de merit si cărti. La eveniment au participat și reprezentantii Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuși” dar și actori de la Teatrul Elvira Godeanu. Organizatorii și-au propus ca anul acesta să omagieze două personalități: Constantin Brâncuși și Tudor Arghezi. Elevii interesati de această competiție au putut opta fie pentru secțiunea creație literară, fie pentru arte vizuale.

 


Vizita de studiu

Elevii de la Colegiul Tehnic Gheorghe Magheru

studiază la unul dintre cele mai titrate centre ce cercetare din lume (foto)


     Deși acum mai puțin de 2 săptămâni, 20 de elevi de la specializarea Tehnician Ecolog și Protectia Calitatii Mediului își primeau  certificatele lingvistice pentru pregătirea din țară de la domnul prefect Alin Văcaru, acum aceștia traiesc un vis frumos, poate cel mai frumos al vieții lor de până acum, în Lisabona Portugalia. Aici, aceștia  studiază disciplina – Poluarea și Protecția Mediului la unul dintre cele mai cunoscute centre de cercetare din lume  - INSTITUTO NACIONAL DE SAUDE DOUTOR RICARDO JORGE, instituție ce a fost creat la începutul secolului  trecut. Acum acesta este renumit pentru cercetările și descoperirile în doemniului protecției mediului, al dezastrelor naționale, dar și în probleme de genetică, dezastre epidemiologice și sănatatea alimentară. Aici, doar în domeniul protecției mediului lucrează peste 60 de cercetători cu doctorate luate în diferite colțuri ale lumii, de la care elevii gorjeni vor putea descifra tainele meseriei lor viitoare.

     Pentru a ajunge sa studieze aici, elevii au trecut mai multe teste și examene, dar și mai multe activități de formare – profesională, lingvistică, pedagogic și chiar culturală. De asemenea, s-a dus o asiduă negociere între Colegiul Tehnic Gheorghe Magheru ca organizație de trimitere și institutul portughez, negociere care până la urmă s-a soldat cu succes, cele două instituții nefiind la prima colaborare de acest fel și sperăm noi nici la ultima.

PROIECT PORTUGALIA 2014

 

 

PROIECT PORTUGALIA (link FOTO)

 

          Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu are în derulare un proiect denumit "Strategii de practica la nivel european pentru elevii din cadrul specializării Tehnician ecolog și protecția calității mediului" (site-"LLP/LDV/IVT/2013/RO/288") în PORTUGALIA. Stagiul de pregătire se desfășoară în două fluxuri de elevi, câte 10 elevi pe flux timp de 3 săptămâni.

          Criteriile de selecție a elevilor participanți, au vizat:

              - cunoașterea limbii engleze

              - rezultate notificabile la olimpiadele scolare

              - portofoliu cu activități extracurriculare si activități de voluntariat

              - conduită morală exemplară

 

EDEN GARDEN IS NEAR US

 

"EDEN GARDEN IS NEAR US"

elevi și profesori de la „Magheru” în Turcia (link site)

 

     În perioada 19-23 mai 2014, reprezentanții Colegiului Tehnic “General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu au participat la cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectului de tip Comenius Multilateral “EDEN GARDEN IS NEAR US”. Echipa participantă la mobilitate a inclus un număr de 2 profesori și 8 elevi (Armegioiu Bianca, Avrămescu Lucian, Ghebaură Diana, Iordache Valentin, Mitru Oana, Moșoi Ionuț, Pîrvuțoiu Alexandru și Ungureanu Bianca), de clasa a XI-a, specializarea tehnician ecolog și protecția calității mediului.

      După prima întâlnire din România, din martie 2014, proiectul, centrat pe valorificarea și conservarea rezervațiilor naturale din fiecare țară participantă, a continuat cu întâlnirea găzduită de Kozakli Anadolu Lisesi, din minunata zonă centrală a Turciei.

      Activitățile proiectului includ dezbateri pe teme de actualitate legate de arealele naturale protejate din fiecare țară participantă, analiza punctelor tari și a punctelor slabe din acest domeniu, aflat în momentul de față într-un echilibru extrem de instabil.

      Dintre obiectivele turistice din Capadocia relevante pentru tematica abordată se numără Șemineele Zânelor, dealurile Temenni, Valea Ihlara, Munții Erciyes, Muzeul în aer liber Göreme și multe altele.


Proiect "Dezvoltarea resurselor umane"

 

,,Dezvoltarea competentelor profesionale ale formatorilor din domeniul Resurse naturale și protectia mediului (foto)

 

  Project no. LLP-LdV/VETPRO/2013/RO/331  (link site)

        În cadrul acestei acțiuni cadrele didactice participante au asistat la desfășurarea orelor de specialitate derulate în laboratoare tehnice, sub forma unor asistențe în școli cu profil similar din Portugalia; au realizat împreună cu cadre didactice din Portugalia a unor fișe de lucru, teste de evaluare, proiecte, portofolii; au analizat modul de organizare a aparaturii din laboratoare, de corelare  a activității teoretice cu activitățile practice; au realizat un schimb de experiență prin organizarea unor mese rotunde și dezbateri pe teme educaționale: tehnici moderne de învățare bazate pe TIC și interdisciplinaritate, realizarea parteneriatelor cu agenții economici.