Facebook CTGM
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
ECDL
Sondaj membri
Sunte-ți de acord cu susținerea "Bacalaureatului Perofesional"?

DA.
DA.
100% [1 Vot]

NU.
NU.
0% [0 Voturi]

Nu știu.
Nu știu.
0% [0 Voturi]

Voturi: 1
Trebuie să te conectezi pentru a vota.
Pornit: 07 noiembrie 2012, 14:22
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
PROIECT "AI CARTE, AI PARTE!"

 

PROIECT „AI CARTE, AI PARTE!

 

       S.C. Artego S.A. și Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu anunță lansarea proiectului „AI CARTE, AI PARTE!”, prin intermediul căruia se realizează o selecție a elevilor cu rezultate școlare bune, în vederea acordării de burse de excelență sau în vederea angajării la finalizarea studiilor.

       Elevii ce doresc să aplice în proiect, urmărind pe viitor angajarea în cadrul S.C. ARTEGO S.A. vor efectua stagiul de I.P. în cadrul agentului economic, în baza unui program agreat de acesta.

          Pentru mai multe amanunte, vă puteți adresa la secretariatul unităților.


Pregătire practică - la nivel european

 

Pregătire practică - la nivel european

 

          Elevii clasei a IX a din cadrul Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu, specializarea Tehnician Analize Produse Alimentare, au desfășurat stagiul de I.P. la mai mulți agenți economici, printre care și la Fabrica de Ciocolată Belgiană din Buzești – Crasna.

        Scopul și obiectivele activităților au fost: formarea competențelor profesionale prin educație nonformală, corelarea cunoștințelor teoretice cu cele practice (familiarizarea cu procesul tehnologic de fabricare a ciocolatei, identificarea utilajelor folosite, identificarea aparaturii de laborator utilizată pentru stabilirea calității materiei prime), creșterea nivelului de relaționare și promovarea comunicării cu persoane din afara mediului școlar.

       La Fabrica de Ciocolată Belgiană elevii au putut observa efectiv procesul de producere al unor specialități de ciocolată, unele dintre ele fiind comandă specială ale Casei Regale a României pentru președintele ales cu ocazia investirii acestuia din 22.12.2014.


Practică în Lisabona

Practică în Lisabona

pentru elevii de la Colegiul Magheru            Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” a primit finanțare europeană pentru un schimb de experiență între elevii gorjeni și elevii din Lisabona. Conducerea unității de învățământ anunță că elevii de clasa a XI-a din cadrul liceului își pot depune începând de astăzi dosarele pentru participare la selecție. Cei 40 de elevi selectați își vor petrece toată luna iulie în Portugalia pe banii colegiului tehnic.

         Elevii de clasa a XI-a din cadrul Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru” au o lună la dispoziție, începând de astăzi, să-și depună dosarele în vederea participării la selecția pentru realizarea practicii în capitala Portugaliei. „Elevii de la specializarea tehnician ecolog și tehnician analize produse alimentare își pot depune dosarele dacă vor să participe la selecția pentru efectuarea stagiului de practică în Lisabona. Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” a primit de la Bruxelles 100.000 de euro pentru acest proiect și ne propunem să trimitem 40 de elevi la practică într-o țară străină”, a declarat Marius Buzerea, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru”.

         Candidații trebuie să aibă rezultate foarte bune la învățătură și să cunoască foarte bine limba engleză, aceasta fiind limba în care vor comunica cu portughezii. De altfel, candidații vor trebui să prezinte și un acord în scris al părinților cum că sunt de acord să meargă într-o țară străină. „După selecție, cei 40 de elevi vor urma un curs intensiv de limba engleză urmând ca în luna iulie a anului viitor să efectueze practica în capitala Portugaliei. De menționat ar fi că toate cheltuielile legate de transport, masă și cazare vor fi suportate de Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru”.

Link stire


 

Balul Bobocilor

 

BALUL BOBOCILOR CTGM 2014

 

             Celebrul Bal al Bobocilor organizat în fiecare an de liceele din Târgu Jiu a devenit mai ales un eveniment în care tinerii se întrec în invitați surpriză și în ținute vestimentare alese. Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” a organizat  aseară (13.11.2014) Balul Bobocilor într-una din sălile de pe Insulița Jiului. Elevii de aici au avut ca invitat special pe Lidia Buble, dar și soliști și dansatori locali.  

             La acest spectacol au avut acces doar elevii colegiului si prietenii acestora. Evenimentul a fost posibil doar datorită sponsorilor. 

                                                                   Foto la acest link.

Anunt Erasmus +

 

ANUNȚ

 

 

       Elevii de la specializarea Tehnician ecolog și protecția calității mediului, clasa a 11-a, interesați sa participe în proiectul Erasmus K1 - Stagiile de practica si cresterea competentelor formatorilor din invatamantul profesional si tehnic, conditii obligatorii ale unui invatamant de calitate, ce va avea loc în  cadrul - Agrupamento de Escolas de Alcochete,  vor depune dosarul de înscriere in vederea participarii la procesul de selecție, în perioada 17.11-05.12.2014, la secretariatul scolii.

    Dosarul de înscriere va cuprinde obligatoriu urmatoarele documente:

  1. Curriculum Vitae- Europass
  2. Scrisoare de intentie -semnată si datată
  3. Adeverintă de elev –nivel studii/calificarea si media la purtare clasele 9-10
  4. Copie CI
  5. Acordul părinților sau al tutorelui legal - semnat
  6. Recomandare din partea dirigintelui

       Informatii suplimentare la serviciul secretariat.


Anunt Erasmus+

 

ANUNȚ

 

         Elevii de la specializarea Tehnician analize produse alimentare clasa a 11-a, interesați sa participe în proiectul Erasmus K1 - Stagiile de practica si cresterea competentelor formatorilor din invatamantul profesional si tehnic, conditii obligatorii ale unui invatamant de calitate, - Lisabona – Portugalia,  au depus deja dosarele de înscriere in vederea participarii la procesul de selecție.

  Dosarul de înscriere va cuprinde obligatoriu urmatoarele documente:

       

        Informatii suplimentare la serviciul secretariat.

CTGM Partener Ambasada Poloniei

Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, partener pentru Ambasada Poloniei

 

100_4530

     Centrul de Limbă și Cultură Poloneză din cadrul Universității din Craiova și Ambasada Republicii Polone la București organizează la 12 noiembrie 2014 la Craiova Conferința  “Polonezi în România – doar un trecut de seamă sau și un viitor promițător?”. Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, instituție de învățământ din Gorj care are multiple parteneriate și proiecte educaționale cu licee din Polonia, a fost invitat la această prestigioasă manifestare.

      Profesorul Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, ne-a declarat că domnia sa va conduce o delegație formată din profesori și elevi la această manifestare. 

Elevi in Grecia

 

Elevii de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” în Grecia

 

       În perioada 20-27 octombrie, 10 elevi și profesori de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” au participat în Grecia, Thessaloniki, la dezbaterile celei de a treia reuniuni din cadrul proiectului Comenius Multilateral „Eden Garden Is Near Us”.

Elevii gorjeni s-au perfecționat în Grecia

      

                                                                                                   Prof. Anca Minoniu


Ziua Mondiala A Alimentatiei 2014

 

Ziua Mondială a Alimentației

16 octombrie 2014

 

          Sub egida „Ai grijă de tine!”, joi, 16 octombrie 2014, la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” au avut loc mai multe activități.

          Astfel, elevii de la specializarea „Tehnician Analize Produse Alimentare” au participat la un concurs de preparate culinare și la un concurs de desene pe tema „Alimentație sănătoasă”. De asemenea, s-au prezentat materiale Power Point și referate pe aceeași temă.

          Rezultatele proiectului vor fi analizate la o masă rotundă realizată cu profesorii coordonatori de la cele trei școli partenere: C.T.G.M Tg-Jiu, Colegiul Tehnic Motru și C.S.E.I Tg-Jiu.

 

Ziua Internațională a Educației

 

"Ziua Internațională a Educației"

 

          Vineri, 03 octombrie 2014 s-a sărbătorit "Ziua Internațională a educației" la CTGM, print-o paletă de activități, având ca grup țintă atât elevii cât și profesorii:-șase grupe de căte patru elevi din clasele a IX-a și a X-a s-au întrecut într-un concurs pluridisciplinar cu tema "Care pe care!". Titlul a fost adjudecat pentru a II-a oară de clasele a IX-a și a X-a E.Elevii din clasele a XI-a au prezentat materiale powerpoint  cu tema "Ai carte, ai parte!".Elevii clasei a II-a au dezbătut tema "Rolul profesorului în societatea contemporană", coordonați de prof. Catalina Marcela.Prof. Băcilă Nicoleta a propus spre dezbatere "Literatura română contemporană, în cadrul comisiei"Știință și comunicare"."

 


ANUNȚ PROIECTE